Lelijke eend (2)

Me!

U vond een tijdje terug hier al eens een Mondriaan eend, bij wijze van grap. Maar de lelijke eend was echt niet zo’n slechte wagen. Wist u dat er op het moment geen Citroen is die zuiniger is dan de eend, ook niet de allerkleinste. Het trekt niet op, rijdt niet hard, is gammel, maar uitermate zuinig. Tegenwoordig moeten de auto’s aan zoveel veiligheidszaken voldoen dat de gemiddelde auto wel heel erg zwaar geworden is. Volgens mij kunnen ze een eend na een crashtest meteen als postpakketje inpakken en naar de sloop brengen. In mijn vitrine staan diverse eend modellen, en ook vreemde lelijke eend modellen. In de loop van de tijd hebben ze daar hele mooie, en rare dingen mee gedaan. Mijn zoektocht op het net leverde de bijgaande plaatjes op.

Me!

Me!

14 Comments

 1. Maar dit zijn toch heel andere eenden dan ik ze pleegde te kennen.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..De misser van het jaar =-.

 2. Ik heb twee besteleenden gehad. De tweede met extra zijramen en een achterbank. Toen het derde kind kwam, werd er een Renault 4 aangeschaft, want door de stang in de eendenbank konden er geen drie achterin zitten. Ik ben natuurlijk later wel weer op het Citroen-pad teruggekeerd.
  .-= tones laatste blog ..Even rustig aan =-.

 3. gaaf hoor die karretjes, vooral die blauwe
  .-= Liesbethes laatste blog ..Over de brug..Delfshaven! =-.

 4. ohhh die blauwe is echt gaaf zeg.
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..weekend =-.

 5. Ik vind vooral foto nr 2. erg leuk en een klasse hebben.
  Maar goed, er gaat niets boven de enige echte natuurlijk.

  Fijn weekend Me!
  Liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..Het besef.. =-.

 6. Alles moet met de tijd meegaan, zo ook de eend!
  Eerst de veiligheid zo goed mogelijk maken, en nu moet alles weer zo zuinig mogelijk.
  En zo is het altijd wat, de ontwikkeling gaat immer voort.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Quandy =-.

 7. Wat zijn ze toch leueueuek!
  .-= Grases laatste blog ..Fijerflaais =-.

 8. Vooral die tweede vind ik een prachtig exemplaar.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Skywatch Friday 83 =-.

 9. Ik heb besteleend gereden, maar ik voel mij in de Ford wel iets veiliger. Maar het zijn hele mooie plaatjes.
  .-= hansckees laatste blog ..STRAATBEELD =-.

 10. Wat zijn ze grappig en leuk.

 11. Deze zien er helemaal niet meer als eenden uit, doe mij de echte maar 😉

 12. Vrienden van ons zijn een echte eend aan het restaureren, het wordt een beauty.
  .-= Johnes laatste blog ..Jazzlegende John Dankworth overleden =-.

 13. Oh, ik zou zo mijn oude eendje terug willen, jammer ze heeft het niet overleefd.
  Fijn weekend.

 14. Een Eend! rijd harder als jij denkt vrees ik
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

Geef een reactie