Niet jarig en wel jarig
Niet jarig en wel jarig

Niet jarig en wel jarig

De leeftijd van mijn vrouw is vandaag gelijk geworden aan de laatste twee cijfers van haar geboortejaar

We waren gisteren op weg naar Beek om nog even snel een paar boodschappen te doen voor A., die vandaag jarig is. Voor ons reed een al wat ouder meisje op een fiets. Er lag geen sneeuw op de weg en van de andere kant kwamen er een paar tegenliggers aan. Ik bleef netjes achter het meisje rijden. Toen de auto’s voorbij waren en ik net gas gaf om haar te passeren viel het meisje in ene naar links en maakte een slinger door wat achtergebleven ijs op de weg en kwam zo voor mijn auto terecht. In een flits van een seconde realiseerde ik me wat er gebeurde en stond met een noodstop vlak achter het arme kind stil. Beide hadden we de schrik in de benen zitten. Dat zo’n kind niet meer jarig wordt wil je niet op je geweten hebben. Maar goed, vandaag voel ik me even een jaartje jonger, een maandje of twee mag ik genieten, dan is het verschil weer twee jaar met A.. Dit bloemetje staat in de woonkamer.


Een bloemetje

21 Comments

 1. Gefeliciteerd met je vrouw Sjoerd!
  Ik ben gedurende een half jaar ook een ‘oud lijk’ zoals mijn man me dan noemt maar gelukkig is daar sinds de 9 de van deze maand weer een einde aangekomen! 😉
  Het blijft oppassen ook al dooit het, gelukkig ben je nog jong en heb je goede reflexen! 😉
  groetjes,
  Elmar

 2. Om te beginnen van harte gefeliciteerd met A’s 55e verjaardag.
  Maak er een mooie dag van met elkaar.
  Zeker met het huidige kwakkelweer weer blijft het uitkijken geblazen op de weg. Vooral fietsers lopen het risico op een uitglijder. Goed werk om zo attent te remmen, Sjoerd!
  .-= Jan K.es laatste blog ..Wak =-.

 3. Goed afgelopen gelukkig! Het is gevaarlijk fietsen met al die ijsresten op de weg, gisteren viel een oudere buurman achter mij ook al om, ook hier tot onze opluchting geen schade.
  Vandaag lekker zorgeloos feesten. Hartelijk gefeliciteerde met A’s 55ste verjaardag!
  .-= aarghes laatste blog ..Geen wiegelied =-.

 4. Men, wat schrikken. Ik voelde me de afgelopen weken regelmatig als dat meisje als er weer een grote vrachtwagen of personenwagen in mijn richting raasde. Je bent zo kwetsbaar op de fiets en er zijn idd op sommige plekken nog verraderlijke stukjes ijs en bevroren sneeuw op de weg.
  Van harte gefeliciteerd met A en een gezellige dag gewenst.
  .-= mikelodeones laatste blog ..Bedankt … =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.