van Honsebrouck brouwerij
van Honsebrouck brouwerij

van Honsebrouck brouwerij

Me!

Soms kom je op de gekste manier achter bepaalde zaken. In dit geval stond er een oude volkswagenbus van de brandweer ergens op een parkeerplaats en deze was omgetoverd tot een reclamebus voor Kasteelbier. Daar kan ik dan niet omheen en ik moest en zou een foto maken. Uiteraard was de batterij van de camera die in de auto lag leeg en in eerste instantie heb ik wat foto’s met mijn mobiel gemaakt. Maar alleen om het logo kocht ik wat batterijen met de hoop dat het busje er op de terugweg nog stond. En ja, ik had geluk. Een zoektocht op het internet leverde de bevestiging dat de huidige eigenaar, Xavier van Honsebrouck, familie is van de voormalige eigenaren van kasteel Hoensbroek. De oorsprong van deze koene ridders is de grensstreek tussen Krefeld in Duitsland het kasteel van ridder Hoen in Gebrook, zo omstreeks het jaar 1300. En velen van deze ridders waren echte drankorgels brouwmeesters. De nu Belgische tak heeft het kasteel pas in 1986e gekocht en maakt sonds 1900 lekker bovengistend bier in de in Ingelmunster gelegen brouwerij. De vader van de huidige directeur, Luc van Honsebrouck, heeft in 1953 weer echt leven in de daar gevestigde brouwerij gebracht. En laat 1953 nu net mijn geboorte jaar zijn.


van Honsebrouck

12 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.