Het hangt
Het hangt

Het hangt


De nieuwe boekenkast

Gisteren stond in het teken van de nieuwe boekenkast. Ik heb de hele week lopen denken hoe ik dat gevaarte aan het plafond moest krijgen en dan valt plotseling het kwartje. Ik heb gewoon de oude boekenkast leeggehaald en in het midden gezet en daarna van restmateriaal de twee zijkanten tijdelijk verlengt. Om te voorkomen dat de planken naar beneden zouden schuiven heb ik er twee latten op geschroefd. Toen samen met mijn zoon de kast daarbovenop gezet, de bevestigingspunten aangetekend, de kast weer even weggehaald om te kunnen boren en toen de kast er weer bovenop gezet. Er zat twee centimeter speling tussen het plafond en de kast, en deze afstand kon ik met de schroefbouten overbruggen. Dus millimeter voor millimeter kwam hij steeds dichter bij het plafond te zitten. Toen de kast exact goed aansloot en vast zat heb ik de zijkanten met slagbouten vastgezet als extra ondersteuning. Rest nu nog het plamuur en schilderwerk. Dat wilde ik niet eerder doen omdat dat geheid zou beschadigen met plaatsen.
Het is een uitgebreide handleiding geworden, maar als u eens een kast wil ophangen kunt u hier lezen hoe het moet. De kast hangt aan 12 schroefbouten van 6mm en 4 slagbouten van 8 mm.


De nieuwe boekenkast

22 Comments

  1. Volgens mij heb je nu een net zo bijzondere en tevens moeilijk bereikbare boekenkast in elkaar weten te zetten als die van ons. Ik moet altijd een laddertje pakken als ik bij de bovenste boeken moet zijn. Maar het staat geweldig, dat zeker.
    .-= Irenees laatste blog ..Tja =-.

  2. Die bouten in het plafond liggen er zo uit als de kast te zwaar belast wordt, dat haden vast keibouten moeten zijn, en 12 stuks 6 milimeter is erg weinig, ik had voor 8 of 9, met bijbehorende dikkere en langere schroeven, gegaan! Je zet heel makkelijk voor heel veel kilo’s boeken in zo’n kast! Ik vind het penibel!
    .-= Frank103es laatste blog ..Over verzamelingen =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.