Het hangt


De nieuwe boekenkast

Gisteren stond in het teken van de nieuwe boekenkast. Ik heb de hele week lopen denken hoe ik dat gevaarte aan het plafond moest krijgen en dan valt plotseling het kwartje. Ik heb gewoon de oude boekenkast leeggehaald en in het midden gezet en daarna van restmateriaal de twee zijkanten tijdelijk verlengt. Om te voorkomen dat de planken naar beneden zouden schuiven heb ik er twee latten op geschroefd. Toen samen met mijn zoon de kast daarbovenop gezet, de bevestigingspunten aangetekend, de kast weer even weggehaald om te kunnen boren en toen de kast er weer bovenop gezet. Er zat twee centimeter speling tussen het plafond en de kast, en deze afstand kon ik met de schroefbouten overbruggen. Dus millimeter voor millimeter kwam hij steeds dichter bij het plafond te zitten. Toen de kast exact goed aansloot en vast zat heb ik de zijkanten met slagbouten vastgezet als extra ondersteuning. Rest nu nog het plamuur en schilderwerk. Dat wilde ik niet eerder doen omdat dat geheid zou beschadigen met plaatsen.
Het is een uitgebreide handleiding geworden, maar als u eens een kast wil ophangen kunt u hier lezen hoe het moet. De kast hangt aan 12 schroefbouten van 6mm en 4 slagbouten van 8 mm.


De nieuwe boekenkast

22 Comments

 1. Mooi stukje huisvlijt…
  Maar niet al te zware literatuur erin, dunkt me.
  Maar wat chicklit of kasteelromannetjes wil wel, denk ik ; )
  .-= Anderses laatste blog ..(sv)energye =-.

 2. Geweldig idee! Bedankt voor de tip! Zo’n kast zouden wij ook boven onze pc plank kunnen plaatsen!
  groetjes,
  Elmar

 3. Ik vind het er degelijk uit zien, maar ben toch ook wat angstig… Boeken zijn zo zwaar!!!! Laat je nog wel even weten of de boel houdt?
  .-= karines laatste blog ..Schaatsen =-.

 4. Ziet er goed uit Me! Die valt natuurlijk nooit.
  (Je hebt nu wel een klein vorkheftruckje nodig om de boeken er uit te halen ;-))
  .-= R van InRes laatste blog ..Tja =-.

 5. Wel heel bijzonder een boekenplank aan de zolder. Maar het ziet er mooi uit.
  .-= hansckees laatste blog ..WEEUWSNITJE =-.

 6. dat ziet er stevig en mooi uit.
  veel plezier met je boekenkast.
  .-= franckyes laatste blog ..De Ontknoping =-.

 7. Het zal wel mannenlogica zijn, maar zo lost mijn lief ook de meest maffe ‘problemen’ op. Ik kan er alleen maar om lachen en daarmee bedoel ik alles behalve uitlachen!

 8. dat ziet er goed uit zeg,
  een mooie plek om dit op te hangen.
  🙂

 9. Volgens mij heb je nu een net zo bijzondere en tevens moeilijk bereikbare boekenkast in elkaar weten te zetten als die van ons. Ik moet altijd een laddertje pakken als ik bij de bovenste boeken moet zijn. Maar het staat geweldig, dat zeker.
  .-= Irenees laatste blog ..Tja =-.

 10. Dat heb je weer knap opgelost. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet met boeken.
  .-= Lisaes laatste blog ..Ites complicated =-.

 11. Nou, als dat maar blijft hangen als het gevuld is!
  Dat zou vast wel, maar toch is dat wat ik er bij denk als ik het zie.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Zakkenwasser =-.

 12. Dat heb je weer heel handig en netjes opgelost.
  .-= Jan K.es laatste blog ..Sneeuwschade =-.

 13. Het ziet er geweldig uit!
  Straks met de boeken erin, een echt eye catcher!

  Succes, liefs,
  .-= Angeles laatste blog ..het leeft in ons =-.

 14. keibout = keilbout.
  Aan een (aantal) keilbouten kan je zo een paar honderd kilo ophangen. (google maar eens!)
  .-= Frank103es laatste blog ..Over verzamelingen =-.

 15. Die bouten in het plafond liggen er zo uit als de kast te zwaar belast wordt, dat haden vast keibouten moeten zijn, en 12 stuks 6 milimeter is erg weinig, ik had voor 8 of 9, met bijbehorende dikkere en langere schroeven, gegaan! Je zet heel makkelijk voor heel veel kilo’s boeken in zo’n kast! Ik vind het penibel!
  .-= Frank103es laatste blog ..Over verzamelingen =-.

 16. Vakwerk, een ander woord kan ik er niet voor bedenken. Ik ben er van overtuigd dat deze constructie het gewicht van al die bomen, boeken zijn daar van gemaakt, zal houden.
  .-= Leibelees laatste blog ..Olympische rookpluimen en andere luxe =-.

 17. Dat heb je heel handig opgelost. Als ik nog eens zo’n klusje heb, dan weet ik bij wie ik moet zijn. 🙂
  .-= Johnes laatste blog ..De Kat van Simon =-.

 18. Grote klasse. ’t Ziet er prachtig uit.
  .-= tones laatste blog ..Nu we het er toch over hebben (21)e =-.

 19. Prima opgelost zou ik zo zeggen 😉

 20. Knap werk, Me….!!!
  Die blijft wel hangen.
  Fijne zondag.

 21. En nu maar afwachten of het een vracht boeken houdt 🙂

 22. En van zo’n kunststuk word ik zo maar verdomde jaloers.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Een kabinetscrisis verklaard =-.

Geef een reactie