Pipi in de Tipi
Pipi in de Tipi

Pipi in de Tipi

Weet u het verschil tussen een Tipi en een Wigwam. Ik wist het niet, maar enkele weken geleden zaten we ergens in het zuiden bij een griek wat te eten toen het gesprek enigszins jolig werd en het resultaat was dat er enkele pipi moesten doen. Dat moest dan maar in de Tipi. En zo kwamen we op de vraag wat nou het verschil was tussen een tipi en een wigwam. In het kort is de wigwam half bolvormig en de tipi kegelvorming. De Wigwam word gemaakt van hout en boombast en de tipi meestal van stokken en huiden. Vergelijkbaar met de bungalowtent(wigwam) voor het hele gezin en het trekkerstentje(tipi) voor de reiziger. Op de foto hieronder ziet u een Ojibwe wigwam en een Dakota-stijl Tipi uit 1928. Gewoon, gratis bij bVision, echte indianenverhalen. Wellicht in een vervolgverhaal Winnetou en Old Shatterhand. Alleen wil ik dat de lezers hier niet aan doen. Het is al erg genoeg als ik over de mijnen schrijf. Alhoewel, Arendsoog en witte veder waren vroeger mijn lievelingsboeken, a long time ago.

Me! from bVision

17 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.