Long time ago
Long time ago

Long time ago

Gisteren heb ik sinds vele lange maanden weer eens samen met mijn vriend Humberto gewerkt aan onze hobby, modelvliegtuigen bouwen. Veelal was het gewoon te koud om in de onverwarmde garage te werken. Maar, de lente kriebelt en sinds de aanschaf van een mobiele radiator kunnen we de kou een beetje breken. Lastig blijft het wel dat we in de wintermaanden niets kunnen doen. Dat ligt voornamelijk aan het feit dat we bij temperaturen onder de 15 graden niet kunnen lijmen. De lijm wordt gewoon niet hard. Het snijden van de blokken XPS foam gaat nog wel, maar dan stopt het dus. Het avondje snijden begon meteen goed, door onze ontwenningsverschijnselen ging het allereerste blok XPS foam wat we wilden snijden al fout. Je moet dan denken aan een draadje ijzer wat wordt verhit en dan gaat snijden. De snijtemperatuur is afhankelijk van o.a. de temperatuur van de foam, de lengte van het blok, welke foam, de dichtheid van de foam, de dikte van de snijdraad, het oppervlak, en ga zo maar door. Maar wat het belangrijkste is dat we weer eens een avond bezig zijn geweest met iets heel anders dan klussen en werken. Dat geeft gewoon een heel tevreden Zwitserleven gevoel. Het eerste blok sta je te wachten, en na een paar blokken voel je gewoon de rust en ontspanning opkomen. Dat is ontspannen en puur genieten van je hobby. De foto laat de oude funjet zien, de nieuwe wordt langer om een betere gewichtsverdeling te krijgen


Funjet in langere vorm

18 Comments

  1. Mooi dat de kop er weer af is. Het lijkt erop dat jullie de mobiele radiator eerst nog wel even nodig zullen hebben, want echte voorjaarstemperaturen lijken er op korte termijn nog niet in te zitten.

  2. Gelukkig heb ik een hobby die je zomer en winter kunt beoefenen. Maar het lente zonnetje dat nu de kamer binnen komt beloofd veel goeds om er weer eens op uit te trekken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.