Geluk…
Geluk…

Geluk…

We hebben ons inmiddels ruim anderhalf jaar geleden ingeschreven om in aanmerking te komen geluidsbesparende maatregelen te laten treffen door de Gemeente Heerlen. Reden daarvoor is dat de weg waaraan we wonen een hoofdverkeersweg is geworden naar het centrum, en de sluipwegen inmiddels verkeersluw zijn gemaakt. Dit levert een te hoge geluidsbelasting op voor onze woning. Na diverse mislukte afspraken en onduidelijkheden was deze week na anderhalf jaar eindelijk eens een goede afspraak waarin spijkers met koppen werden geslagen. Overal in de woon en slaapgedeeltes wordt dubbel glas geplaatst met een dikte van bijna 4 cm, daar waar de kozijnen daar niet voor geschikt zijn, worden deze vervangen. Voor ons worden boven de slaapkamer kozijnen gesloopt en vervangen en op de eerste verdieping wordt een kozijn vervangen. En laten nou net dat de kozijnen zijn die ik had moeten schilderen dit jaar. Het aardige is dat de nieuwe kozijnen geschilderd worden opgeleverd in een door mij te kiezen kleur… Helaas is de uitvoering pas rond oktober, maar zo wordt ons huis meer waard en kost het ons niets. Daarnaast krijgen we op alle verdiepingen een verversingsinstallatie voor frisse buitenlucht, die geluidloos via speciale filters de woongedeelten binnenkomt. Ik ben helemaal voor… Alleen zitten we zo wel erg lang in de verbouwingssfeer.

Me! from bVision

23 Comments

 1. Ach, nog even doorbijten, maar dan heb je wat moois (en stils en fris’!)En zelfs de recente gemeenteraadsverkiezingen hebben geen roet in het eten gegooid? Mooi hoor!!
  .-= karines laatste blog ..Boek =-.

 2. Mooi opgelost joh! Ik ken ook niks irritanters dan continue geluiden die je niet wilt horen, wel te horen…
  Qua stookkosten scheelt het je ook nog eens t.z.t. lijkt me? Nou ja, en dan maar even een paar maanden wat minder enthousiast huishouden eer je weer in de klusserij duikt!
  .-= Richtsjees laatste blog ..weekend! =-.

 3. heel fijn voor jullie, geluid van buiten en van derden tast je privacy aan, je hebt er niet om gevraagd en hebt er geen invloed op. Wees maar blij dat je in een fatsoenlijk land leeft, waar de belastingen ook voor zulke zaken worden ingezet.
  Hopelijk houden we het zo….

 4. Als ze nu eens de ruimten binnen de spouwmuren en een wat groter afstand tussen de twee ruiten van het dubbele glas eens helemaal vacuum zouden maken komt er geen geluid meer in of uit. Want geluid heeft toch echt “lucht” nodig om geluid te kunnen zijn.
  .-= Leibelees laatste blog ..Een irritante tomaat =-.

 5. Reken je niet te rijk, extra verkeersdrukte verlaagt de waarde van het huis net zo hard. Maar zolang je blijft zitten waar je zit maakt dat allemaal niets uit. Je hebt straks geen last meer van dat verkeer en dat is mooi. En in plaats van te schilderen kun je lekker achter je huis gaan zitten met een biertje 🙂

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.