PHP
PHP

PHP

Zoals iedereen wel weet ben ik niet helemaal onbekend met de programmeertaal voor het web, PHP. Ik heb daarin diverse cursussen tot op masterclass gevolgd. Alleen vond mijn baas het een aantal jaren geleden niet meer noodzakelijk dat we dat programmeren zelf nog uitvoerde. Alle programmeerwerk moest worden uitbesteed. Niet erg, ik heb er voldoende kennis aan overgehouden om me ook nuttig te maken in diverse forums en daar mijn zegje te doen, of om medebloggers eens uit te helpen. Maar toch wilde ik zelf weer eens aan de slag. Mede door een vraag van mijn baas om eens om te kijken naar het opzetten van een forum ben ik in het weekend weer eens in de boeken gedoken. Als ik de uitdaging aanga en zelf weer eens aan de slag ga moet het wel weer spannend worden. Het moet een beetje de in slaap gevallen grijze cellen weer aan het werk zetten. De eerste ervaringen met de webserver bevallen me goed. Mijn laptop met een complete Xampp inrichting is retesnel en dat maakt het programmeren extra leuk. Verleren doe je zoiets niet gauw, maar de parate kennis loopt wel snel terug en je moet sneller weer eens wat opzoeken naar mate je wat ouder wordt. En ach, voor velen is dit abracadabra, voor mij is het gewoon hobby…

Me! from bVision

17 reacties

  1. In de grijze oudheid heb ik ook nog wel wat programmeerwerk gedaan. QuickBasic, de voorloper van Microsofts Visual Basic, heb ik aardig onder de knie gekregen. Ik heb er een mooi calculatie-programma mee geprogrammeerd voor mijn werkgever.
    .-= Johnes laatste blog ..Parijs =-.

  2. Vroeger, heel lang geleden [dus] snapte ik nog wel iets van programmeren maar niet in php hoor. Lijkt me toch wel de moeite waard zoiets te kunnen en te onderhouden. Toch voel ik niet de behoefte om het nu op te pakken, hihi!
    Go for it.
    En wat Night zegt over wiskundeknobbel: nou, die ontbreekt er bij mij aan maar gewoon het willen puzzelen scheelt al heel veel!
    .-= Richtsjees laatste blog ..omrommelen =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.