XPS-Foam snijden
XPS-Foam snijden

XPS-Foam snijden

Erg snel komt het modelvliegseizoen er weer aan en dan moet je voorbereid zijn. Naast het laden van de accu’s en het vliegklaar maken van de toestellen zijn er uiteraard ook nieuwe ontwikkelingen. Zoals het project “Flying Eagle”. Mijn vriend Humberto zal wel verbaasd zijn dat ik onze geheimen hier open en bloot op tafel leg, maar dat is alleen om de concurrentie de ogen uit te steken. Die hebben de apparatuur niet om zoiets te maken. We maken ze lekker zodat we later geld kunnen verdienen met de verkoop van de voorgesneden bouwmaterialen. De start was weer als vanouds, de eerste twee keer ging het faliekant mis met snijden. Temperatuur te laag, snelheid te hoog, die Humberto kan er af en toe wat van, en dan mij de schuld in de schoenen schuiven… Na de eerste lachbuien ging het verder uitstekend zoals te zien is aan de bijgaande foto’s. Even klikken en u heeft een wat groter exemplaar.

  • Het snijproces waar met een hete draad de vormen worden uitgesneden
  • Dit blijft er over na het verwijderen van het goede gedeelte (restafval)
  • Na bijsnijden overdwars krijgen we de romp
  • En op deze wijze wordt een servo geentegreerd in de foam

Het snijproces

Dit blijft over

Dit na bijsnijden overdwars

En zo worden onderdelen geplaatst

13 Comments

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.