Een fotograagweekend e door Frank (van IkFotograag.nl)

Afgelopen weekend leek in eerste instantie niet veel te gaan voorstellen. We hadden weliswaar een praktijkles fotografie in Maastricht op de zondagmorgen gepland, maar de Buienradar had met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid regen voorspeld. Op zondagmorgen was het echter droog, en er kwam dus geen email dat het niet door ging. Het is verder ook de hele ochtend droog gebleven. Wel hadden we een hele grijze lucht. Een lucht die mij normaliter niet echt uitnodigt, om met de camera naar buiten te gaan. Ondanks het feit dat ik dus weinig inspiratie vind in zo’n somber weer, ben ik toch met enkele mooie foto’s thuis gekomen. Ik hoop dat het weer me in de toekomst iets minder zal hinderen, om met de camera naar buiten te gaan. Voor mij een geslaagde zondag!

Op zaterdagmiddag ben ik naar een fototentoonstelling geweest van de fotogroep Oirschot . Twee broers van mij zijn daar lid. Daardoor volg ik deze fotoclub al enige jaren, vooral via internet, maar de foto’s op deze expositie waren nieuw voor mij en ik moet zeggen dat het werk wat tentoongesteld was m.i. erg goed was.e Je kon als bezoeker je drie favorieten kenbaar maken, hetgeen erg moeilijk was. Zoveel mooie foto’s, je kiest er uiteindelijk drie, maar doet toch een hele hoop mensen daarmee tekort. In ieder geval heb ik genoten van dit bezoek en ik hoop dat ik volgend jaar weer in de gelegenheid ben om mijn favorieten daar weer kenbaar te maken.

Kortom voor mij een geslaagd fotograagweekend!

Hieronder nog enkele foto’s die ik afgelopen zondag in Maastricht heb gemaakt.

18 Comments

 1. De eerste foto spreekt me het meeste aan. Ziet er goed uit.

 2. Ik kijk graag naar wonderbaarlijke constructies. En dat ze het allemaal weten te houden.
  .-= Brilliees laatste blog ..Ze had vast ook een wens =-.

 3. Ik word er een beetje stil van! A.s zondag hebben we weer een fotoshoot. Iets heel anders deze keer.
  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Picasa nog beter! =-.

 4. ik vind het uit de kunst
  .-= hansckees laatste blog ..EEN WARM VERTREK =-.

 5. Ik mis de broodje worst foto, maar verder zijn het sfeervolle plaatjes!
  .-= Frank103es laatste blog ..Rail 2010 =-.

 6. Ziet er erg cool uit!

 7. die derde foto met de waterstromen vind ik erg mooi. Overigens vind ik dat het wel eens de spuigaten uitloopt met al die lineaire fotografie, ik heb er zelf een in de familie, en die bakt ze soms wel erg bruin.

 8. Erg mooi, jouw foto’s hadden er zo bij kunnen hangen.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Majesteit by Night =-.

 9. Mooi man! Soms heb je geen mooie lucht nodig maar heb je genoeg aan een goed oog en wat inspiratie…Ik ben inmiddels helemaal aangestoken door het foto-virus en heb nu zelfs een Flickr-account! 😉
  .-= Terrebeles laatste blog ..Morele Steun =-.

 10. Soms heeft zo’n saaie grijze lucht in fotografisch opzicht zo zijn voordelen, omdat hij niet afleidt van het onderwerp. Dat is zeker bij jouw eerste foto het geval. Die boog en de bekabeling komen mooi uit tegen die grijze lucht. Mooi dat je in die driehoek nog een vogel hebt weten te vangen.

 11. kijk met deze foto’s let je ook niet `o op het weer, de focus ligt ergens anders op.
  Die laatste is ik bijzonder.
  .-= traveles laatste blog ..29 miljard =-.

 12. Ik vind de laatste foto super!
  Om helemaal in op te gaan, knap.

  Fijne dag,
  ps. engeltje voortaan
  met eigen naam, liefs, Alexandra
  .-= Alexandraes laatste blog ..alles waar je op hoopt.. =-.

 13. Zo kijkt iedere fotograag met andere ogen naar hetzelfde beeld. Dat maakt fotograferen zo mooi.

 14. Ik vind zelf het spelen met lijnen zoals die rails, altijd erg leuk…

 15. Gave foto’s…!!
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Lente en meer…… =-.

 16. Ik ben net als met vissen geen mooiweer fotograaf. IK kan altijd wel wat vinden
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 17. Wauw. Dit zijn echt mooie foto’s!
  .-= sillymees laatste blog ..Brain Awareness Week =-.

 18. wow, die zijn alledrie wel zeer geslaagd! En appart!
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Verschillende browsers =-.

Geef een reactie