Vergeten auto's: Siatra

Vergeten auto's: Siatra

Me! from bVision

Siata staat voor Societa Italiana Applicazione Transformazione Automobilistische. De fabriek begon in 1926 met het bouwen van speciale carrosserieen op basis van Fiat’s. In 1970 werden de deuren gesloten omdat de wagens onrendabel waren. Best verkochte model was tevens het laatste model, de Siata Spring, een klassiek ogende cabriolet op basis van de Fiat 850.

Me! from bVision

Modellen o.a.:

 • Siata Amica (1948-1952)
 • Siata Daina (1950-1958)
 • Siata 208S (1953-1954)
 • Siata Mitzi (1953)
 • Siata TS
 • Siata Spring (1967-1970)

Me! from bVision

Veel is er niet meer van te vinden. Dat ligt waarschijnlijk ook aan de geringe afzet van deze automobielen. Toch zaten er heel wat mooie auto’s tussen. Zo was de Mitzi de voorloper van de Vespa 400, en een echt dwergautootje.

Me! from bVision

16 Comments

 1. ik heb er jl maandag een gefotografeerd in garderen. ik had het model nog nooit gezien. bij 3000 ex ook geen wonder In de onschatbare klassieker staat hij niet maar leve het internet

  lex
 2. Leuk om te zien dat er af en toe aandacht wordt besteedt aan vergeten merken. Ik heb zelf een Siata Spring en kan niet wachten tot de zon gaat schijnen…

  Wim

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: