Spring is in the air

Dat was gisteren goed te merken. We waren er gisteren vroeg bij met winkelen en in de namiddag zijn we nog even de tuin-boulevard op geweest. En jeminee wat was het daar druk. De planten vlogen gewoon de kar in, daar hoefden we helemaal niks voor te doen. En dat terwijl het naast 14 graden toch behoorlijk druilerig was. Ik vond het zelfs benauwd. Nadeel van het in de kar vliegen van planten is dat deze uiteraard ook verzorgd moeten worden als je thuis komt. Maar dat hebben we er wel voor over. Het ziet achterom gewoon weer uit als nieuw. Ik moet zeggen dat in tegenstelling tot voorgaande jaren redelijk wat planten de winter niet hebben overleefd op het terras en we meer planten moeten vervangen dan gewoonlijk. Waarschijnlijk ligt dat aan het feit dat we veel tuinplanten in potten hebben en er geen plant naar binnen gaat in de winter. Overigens zijn ook enkele ‘wintervaste’ potten naar de mallemoer gegaan. Daar hebben we dus ook maar een aantal van vervangen, afgeprijsd, en daarna met 50 % korting, dat was te doen.

Me! from bVision

15 Comments

 1. Leve de copie machine…
  .-= Brilliees laatste blog ..Zo als hij het bedacht had =-.

 2. Het was genieten vandaag, wat een heerlijk lente weer! 🙂
  Hopelijk blijft het voorlopig zo mooi want er is ook bij ons weer genoeg te doen in de tuin!
  groetjes,
  Elmar

 3. Wij zaten het weekend in Drenthe. Daar was gisteren bepaald geen sprake van voorjaarsweer. Het regende vrijwel de hele dag, en niet zachtjes ook, maar dat heeft me wel weer een paar aardige buienfoto’s opgeleverd.
  Vandaag konden we gelukkig weer genieten van onvervalst lenteweer.
  Succes met de plantjes!

 4. Haha, hilarische cartoon 🙂
  .-= mikelodeones laatste blog ..De bruiloft… =-.

 5. Toevallig zijn wij ook in het tuincentrum geweest. En ik ben alweer volop bezig in de tuin, heb er nog heel wat bladeren weg gehaald.
  .-= Liesbethes laatste blog ..De Hema moet wel liefde zijn =-.

 6. Ik heb de afgelopen twee weken al behoorlijk wat blad lopen harken en het terras is ook weer in zicht.
  Ik kan niet wachten.. heerlijk in het zonnetje zitten.

  Fijne zondag, liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..jij bent daar.. =-.

 7. Gisteren was het hier druilerig weer. Maar zodra het zonnetje doorbreekt gaan we ook de tuin in. Eerst de rommel opruimen en het e.a. verplaatsen. Dan maar eens kijken of er nog wat bij moet komen.
  .-= Johnes laatste blog ..Parijs =-.

 8. ja ik was ook in een tuincentrum, het was werkelijk niet aan te slepen……………..
  winkelier was blij.

  ben benieuwd wat je voor plantjes je gekocht hebt.
  .-= carlaes laatste blog ..tijdelijk even niets =-.

 9. Wij wachten nog even af of alles terug opkomt. Paasweekend gaan we planten shoppen.
  .-= Frankes laatste blog ..Vandaag is hete =-.

 10. Gezellig hoor, ik heb er ook zin in. Maar wat Rene en Redstar zeggen is wel waar, alles begint nog maar net, je had gewoon zin in nieuwe natuurlijk ;-)Geniet er van!

 11. Ja heerlijk he, van alles schiet er uit de grond, overal weer wat geur en kleur.
  Daar wachten we toch ieder jaar weer op.
  Fijne zondag.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Lenteboden… =-.

 12. Het is nog lang geen ijsheiligen geweest. En er kan nog van alles opkomen.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 13. Het enige wat wij in de lente doen is een aantal “hanging baskets” ofwel hangmandjes, kopen met zomerbloeiend spul. Zo is er ook op ooghoogte wat kleur in de tuin. De tuin is verder op wat snoeiwerk na, hier altijd al klaar om in te gaan zitten met mooi weer. Wij hebben onze tuin ingericht met vaste planten die ook nog in de winter groen blijven. Alles bij elkaar door het hele jaar, de uren opgeteld misschien twee dagen werk. Maar wij zijn dan ook niet zo’n tuiniers.

  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Picasa nog beter! =-.

 14. Misschien moet je wat meer geduld hebben en kijken wat er nog allemaal opkomt, het is nog vroeg.
  Hier zijn de eerste aardbeienplantjes gehaald.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Zuiden =-.

 15. De lente heeft mij ook te pakken gekregen: ik ben aan het schoonmaken in de tuin geslagen met als resultaat van dit aarzelend begin, een boordenvolle GFT-bak en acht vuilniszakken met afval. Er zullen er nog vele volgen die naar het milieupark gebracht moeten worden. Zo aan het begin van het buitenseizoen lijkt het wel of je de lente moet verdienen.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..De les van Dordt =-.

Geef een reactie