Spring is in the air
Spring is in the air

Spring is in the air

Dat was gisteren goed te merken. We waren er gisteren vroeg bij met winkelen en in de namiddag zijn we nog even de tuin-boulevard op geweest. En jeminee wat was het daar druk. De planten vlogen gewoon de kar in, daar hoefden we helemaal niks voor te doen. En dat terwijl het naast 14 graden toch behoorlijk druilerig was. Ik vond het zelfs benauwd. Nadeel van het in de kar vliegen van planten is dat deze uiteraard ook verzorgd moeten worden als je thuis komt. Maar dat hebben we er wel voor over. Het ziet achterom gewoon weer uit als nieuw. Ik moet zeggen dat in tegenstelling tot voorgaande jaren redelijk wat planten de winter niet hebben overleefd op het terras en we meer planten moeten vervangen dan gewoonlijk. Waarschijnlijk ligt dat aan het feit dat we veel tuinplanten in potten hebben en er geen plant naar binnen gaat in de winter. Overigens zijn ook enkele ‘wintervaste’ potten naar de mallemoer gegaan. Daar hebben we dus ook maar een aantal van vervangen, afgeprijsd, en daarna met 50 % korting, dat was te doen.

Me! from bVision

15 Comments

 1. Wij zaten het weekend in Drenthe. Daar was gisteren bepaald geen sprake van voorjaarsweer. Het regende vrijwel de hele dag, en niet zachtjes ook, maar dat heeft me wel weer een paar aardige buienfoto’s opgeleverd.
  Vandaag konden we gelukkig weer genieten van onvervalst lenteweer.
  Succes met de plantjes!

 2. Gisteren was het hier druilerig weer. Maar zodra het zonnetje doorbreekt gaan we ook de tuin in. Eerst de rommel opruimen en het e.a. verplaatsen. Dan maar eens kijken of er nog wat bij moet komen.
  .-= Johnes laatste blog ..Parijs =-.

 3. Het enige wat wij in de lente doen is een aantal “hanging baskets” ofwel hangmandjes, kopen met zomerbloeiend spul. Zo is er ook op ooghoogte wat kleur in de tuin. De tuin is verder op wat snoeiwerk na, hier altijd al klaar om in te gaan zitten met mooi weer. Wij hebben onze tuin ingericht met vaste planten die ook nog in de winter groen blijven. Alles bij elkaar door het hele jaar, de uren opgeteld misschien twee dagen werk. Maar wij zijn dan ook niet zo’n tuiniers.

  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Picasa nog beter! =-.

 4. De lente heeft mij ook te pakken gekregen: ik ben aan het schoonmaken in de tuin geslagen met als resultaat van dit aarzelend begin, een boordenvolle GFT-bak en acht vuilniszakken met afval. Er zullen er nog vele volgen die naar het milieupark gebracht moeten worden. Zo aan het begin van het buitenseizoen lijkt het wel of je de lente moet verdienen.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..De les van Dordt =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.