Firewire e door Frank (van IkFotograag.nl)
Firewire e door Frank (van IkFotograag.nl)

Firewire e door Frank (van IkFotograag.nl)

Vorige week werd ik gevraagd of ik voor iemand een videocamera kon aansluiten en installeren op een PC. Eentje met een zogenaamde Firewire aansluiting. Firewire was tot de komst van USB 2.0 zo’n beetje de snelste externe verbinding die je met een PC en apparaat kon maken. Tegenwoordig worden de camera’s geleverd met USB omdat dat zelfs iets sneller is. USB zit in iedere PC, Firewire hebben maar enkele PC’s standaard, meestal moet je het los bijkopen; anders dan USB dus. De firewire kaart en camera werden door Windows 7 automatisch herkend, het gratis van Microsoft geleverde Live Moviemaker erbij en starten. Fluitje van een cent zou je denken. Mooi niet dus, alles zou het moeten doen, alleen kwam steeds de foutmelding dat het apparaat (de camera) al in gebruik was. Op forums nagekeken, op eene andere PC met Firewire aansluiten, steeds de zelfde melding, terwijl hij het onder XP steeds goed gedaan had. Helaas bieden forums ook vaak weinig oplossingen, meestal lees je alleen maar opmerkingen van anderen die het ook hebben, of weer anderen die exact willen weten wat er op je PC staat en daarbij ooke graag je schoenmaat, maar verder geen oplossing bieden. Uiteindelijk heb ik een andere, oudere, driver geprobeerd en potverdikkie het ding liep meteen aan. Hoera. Het heeft me wel enkele uurtjes gekost, anders dan dit stukje wat in ongeveer 18 minuten is getypt, ongeveer even lang als de Live versie van Iron Butterfly: In A Gadda Da Vida duurt, waar ik ondertussen naar heb zitten luisteren. Muziek van meer dan 40 jaar oud en nog steeds helemaal wauw!

11 Comments

  1. Doe mij maar 18 minuten “In a gadda da vida” in plaats van dergelijke geklier om iets aan de praat te krijgen. Ik zit daar nu dan ook lekker naar te luisteren, want hier werkt alles naar behoren. šŸ™‚

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.