Mysterieus e door Frank (van IkFotograag.nl)
Mysterieus e door Frank (van IkFotograag.nl)

Mysterieus e door Frank (van IkFotograag.nl)

Zoals Me! (van bVision) zondag al schreef, waren we afgelopen zaterdag op herhaling op de Kartbaan in Genk. Nou heb ik niet zoveel met de racesport, en ook niet met Karten. Het gevolg is dan ooke dat ik er eigenlijk helemaal niks van af weet. Het is natuurlijk wel heel spectaculair als zo’n Kart een keer of 3 om zijn as draait, omdat door de regen de baan toch wat gladder is, als dat de coureur verwacht. Regelmatig zag je er dan ook wel eentje uit de baan vliegen. Gelukkig was het tussen de regenbuien door af en toe droog en hadden we de gelegenheid om wat foto’s te maken. Zo had ik op een gegeven moment een hoog standpunt opgezocht, waar ik een mooi uitzicht had over een groot deel van de baan. Dat leverde een paar foto’s op met zicht op achterliggende baandelen. De Karts zijn dan wel erg ver weg, je ziet daarom door de zoeker van de camera daarvan geen details meer. Zeker niet omdat die Karts toch redelijk hard rijden, ik had steeds maar een paar fracties van een seconden om de foto te maken. Groot was mijn verbazing toen ik thuis mijn foto’s bekeek, dat op een aantal foto’s bij sommige coureurs een gele vlek voor de helm zat. (Hieronder een detailvergroting)

Eerst denk je aan een fout in de camera, maar omdat het niet op ieder foto te zien was, ben ik maar eens gaan googelen. Trefwoorden als helm of het Engelse helmet, Kart leverde me al gauw het resultaat. Het zijn zogenaamde “Turbo rain visors”. Ze dragen die dingen voor de helm en doordat die “Rain visors” heel hard gaan ronddraaien vliegen alle waterdruppels er af. Beter zicht dus in de regen. Je krijgt ze in gewoon transparant maar ook in een gele tint, wat weer contrast verhogend werkt. Ik kom ze alleen maar tegen bij website’s die artikelen verkopen voor het karten, bij andere sporten worden ze waarschijnlijk niet gebruikt, vermoed ik. Voor mij is hierbij weer een mysterie opgelost.

15 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.