Gifwolk boven zuid Limburg
Gifwolk boven zuid Limburg

Gifwolk boven zuid Limburg

GELEEN – Door een lek in een salpeterzuurfabriek van DSM in Geleen is vrijdagochtend een onbekende hoeveelheid stikstofoxide ontsnapt. was de start van het artikel op NU.NL.
Toevallig was ik heel vroeg in de ochtend, vlak voor zeven uur op de plaats des onheils en kon onderstaande foto maken die op NU.NL is gepubliceerd. De foto is genomen vlak bij Schinnen en het dorpje op de achtergrond is Thull, waar ook de Alfa bierbrouwerij ligt. De foto is overigens ook geplaatst op RTL Nieuws. Het bericht is te vinden in dit artikel op nu.nl. En ach, het wel eens leuk om dit te doen, alhoewel de aanleiding daarvoor iets minder is. Gelukkig loste de wolk snel op.


Van MeI, uw razende reporter

22 Comments

  1. Dat was JOUW foto?? Ik had het bericht inderdaad ook gezien. Ik moest terug denken aan 1975, toen die naftakraker explodeerde. Een ruit van de lagere school in Geleen waar ik toen zat kwam naar binnen vallen.

  2. Ik heb het altijd al gezegd: nooit zonder camera van huis gaan, je weet nooit wat er onderweg op je pad komt.
    Mooie score om je foto terug te zien bij NU.nl en RTL. Toch kun je maar beter andere zaken op je pad treffen, want dat lijkt me geen gezond wolkje.
    .-= Jan K.es laatste blog ..Rust bij de dobbe =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.