De laatste rit
De laatste rit

De laatste rit

Afgelopen vrijdag vierde mijn vroegere squashmaatje Rene zijn afscheid als buschauffeur. Na 41 jaar en vier bazen was het wel genoeg en gaat hij met pensioen. Zijn collega’s hadden een mooie laatste rit voor hem georganiseerd en een bus feestelijk versierd en van de volgende tekst voorzien: Rene’s laatste rit. Alleen het punt waarop gewisseld werd van Veoliabus naar feestbus was even ongunstig gekozen. Een kerk bij de “Heksenberg” een wijk van Heerlen. Daar stond namelijk een rouwstoet te wachten… Er kon gezien de gezegende leeftijd van de overledene nog wel een glimlach vanaf. maar ongelukkig was het wel. Bij de viering van zijn afscheid hebben we nog even snel wat herinneringen opgehaald en afgesproken dat we binnenkort weer eens samen wat gaan doen. Bejaarden gym noemde mijn vrouw het even, maar dat gaat me even te ver. Onderstaand de voorkant van de uitnodiging aan vrienden en bekenden, een idee van zijn vrouw. (1. LTM=Limburgse Tramweg maatschappij, 2. VSL=Verenigd streekvervoer Limburg, 3. H=Hermes, en 4. Veolia was het nu)


Openbaar vervoer

17 Comments

  1. Zoasl anderen ook al zeiden het is wel symbolisch deze twee laatste ritten, al zal Rene wel blij zijn geweest dat hij niet die andere laatste rit aan het maken was!
    groetjes,
    Elmar

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.