Vergeten auto's – Mercedes Benz 170 (W136)
Vergeten auto's – Mercedes Benz 170 (W136)

Vergeten auto's – Mercedes Benz 170 (W136)


Mercedes Benz 170

Wie momenteel in een Mercedes 170 rijdt zal zich niet snel realiseren dat de 170 in zijn eerste verschijningsvorm stamt uit 1931, Het model waar we het hier over hebben werd gebouwd tussen 1936 en 1953. De auto had uiterlijk wel wat weg van een Citroen Traction Avant. maar was verder technisch helemaal anders. Onafhankelijke wielophanging, hydraulische remmen en een centraal smeersysteem. Er lag een 1697 of 1763 cc 4 cilinder zijklepper in met een vermogen van maximaal 52 pk. Dat hield niet over en de maximum haalbare snelheid lag destijds rond de honderdtwintig km/uur. Toch stond deze auto aan de wieg van het grote Mercedes van na de oorlog. In september 1944 werd de fabriek met de grond gelijk gemaakt,. Toch ging Mercedes door en schreef geschiedenis toen ze in 1949 de ‘170-serie’ voorzag van een dieselmotor. Dit was na de oorlog de eerste autofabrikant die een dieselmotor in de collectie had. Het waren superbetrouwbare auto’s en al snel werd het merk Mercedes-Benz synoniem aan het woord taxi.


Mercedes Benz 170

13 Comments

  1. Ik zou denken: Wie momenteel in een Mercedes 170 rijdt, zal dat wel heel voorzichtig doen, want het zou zonde zijn om de carrosserie te beschadigen. šŸ™‚
    Goed weekend daar in het verre zuiden!
    .-= Jan K.es laatste blog ..Vulkaanstof =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.