Eyjafjallajekull, geen flauwekul, wij vliegen.
Eyjafjallajekull, geen flauwekul, wij vliegen.

Eyjafjallajekull, geen flauwekul, wij vliegen.


Thermiek'58 Nuth

Een weekend met een gouden randje, al zal niet iedereen van onze vliegclub dit zeggen. Aswolk of niet, wij vliegen gewoon verder. Ook met de Jet vliegtuigen. En een ding is zeker, ook onze vliegtuigen komen uiteindelijk op de grond terecht. Het vliegtuig wat u hier in de mooie blauwe lucht ziet kwam even later met een iets te hoge snelheid op de landingsbaan uit. Helaas voor de eigenaar van dit peperdure vliegtuigje ging dat niet helemaal goed en brak het linker landingsgestel uit de vleugel. Maar geluk bij een ongeluk, de piloot is ongedeerd zoals u kunt zien. Voor velen was vandaag de eerste echte vliegdag na het winterseizoen, en dat was te merken ook. Heel veel rare capriolen die gelukkig meestal wel goed afliepen. Je zit niet echt te wachten op schade zo vlak na de kluswinter waarin je geprobeerd hebt om alles weer piekfijn in orde te maken. Er zat zoveel thermiek in de lucht dat onze zelfbouw eagle vanzelf de hoogte in vloog en daar gezelschap kreeg van een echte buizerd die eens even poolshoogte kwam nemen bij deze indringer. Deze buizerds zijn vrij brutaal en blijven vaak vlak bij een zwever vliegen en vallen deze soms aan. Motorvliegtuigen ontwijken ze wel.


Thermiek'58 Nuth

20 Comments

  1. Er zou eigenlijk een vulcaan op schaal gemaakt moeten worden. Dan kunnen we van dichtbij het effect zien wat de as zou hebben. Moet je natuurlijk wel met een motorvliegtuigje gaan vliegen.
    .-= hansckees laatste blog ..DE BEAMER =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.