Aan de rand van het autokerkhof


autokerkhof

Ik kan me me deze zin herinneren als de start van een liedje, het ging verder met : stond een oude chevrolet. Hoe het verder ging weet ik niet meer. maar dat schoot me te binnen toen ik van de week van Roermond naar Sittard reed op de N271 ter hoogte van Linne. In een flits zag ik een oud afgetakeld DAFje staan. Dat wekte mijn nieuwsgierigheid en ik draaide met een U-turn om poolshoote te gaan nemen. Achter een heg, verscholen tussen de bomen stonden een tiental oude DAFjes in een nog redelijke staat. Wel vies en vuil, maar niet echt weggeroest. Wellicht van een liefhebber. Geen mens te zien uiteraard, anders had ik dit kunnen vragen. Vreemd is het wel. De foto’s als bewijs, en wellicht weet iemand, of leest iemand hier, die er meer vanaf weet.


autokerkhof

22 Comments

 1. Geweldig!!
  Ik heb ooit in zo’n dafje mogen rijden! Wat hebben we een lol gehad!
  .-= sillymees laatste blog ..Lekker zonder vliegtuigjes! =-.

 2. Mijn allereerste auto was ook zo’n groen dafje.
  Reed goed..!!

 3. Mijn vader had ooit zo’n dafje. Ik weet echter niets van die plek.
  .-= Redstares laatste blog .. =-.

 4. Laat je het ons nog weten als je weet van hoe en waarom?
  Een fijne dag met veel zonneschijn voor jou!
  .-= Tinekees laatste blog ..Toon =-.

 5. Mijn zwager rijdt er 1 op dit moment, een vuur rode, super tof.

  wat een boel daar verstopt, hopelijk kom je er achter…

 6. Grappig. Hij spaart ze gewoon 😉

 7. Wat een spannende ontdekking. Ik kan me voorstellen dat je hier best meer van wil weten.
  Wie weet:)

  Liefs,
  .-= Alexandraes laatste blog ..in goede en slechte tijden.. =-.

 8. Dat is een echte verzamelaar.
  .-= Johnes laatste blog ..Luchtverkeer =-.

 9. Via internet weet je maar nooit wie hier leest…

 10. Mijn eerste (leen)auto was een gifgroen Dafje in het leger.
  Er gaan dagen voorbij dat ik daar niet langs kom, dus ik kan je niet verder helpen, maar een leuke vondst is het wel.
  .-= Jan K.es laatste blog ..De boom in =-.

 11. Succes met je zoektocht naar de eigenaar. Op de bovenste foto staat een huis, had je het daar niet kunnen vragen? Gewoon aanbellen en je presenteren als autoliefhebber, grote kans dat je nog een leuk gesprek krijgt ook. Groetjes, Catherine.
  .-= Catherinees laatste blog ..Vlinderfotoes =-.

 12. Ik reed ooit eens in een Daf 55 Marathon van een vriend. Een fantastische auto.
  .-= tones laatste blog ..We waren even naar Vlieland =-.

 13. Die waren van mijn vader ;). Pa heeft altijd in een DAF gereden en daarna natuurlijk Volvo.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Teken voor nieuwe energie! =-.

 14. dat zie ik me toch niet verzamelen. ik heb gewoonweg geen plaats voor die auto’s.
  .-= MrFranckyes laatste blog ..de nieuwe website =-.

 15. Daar heb ik vaak aan gesleuteld in m,n jonge jaren.
  .-= Leibelees laatste blog ..Childgate =-.

 16. In het blad ‘Practical Classics’ hebben ze een rubriek ‘Rust in Peace’ genaamd, voor dit soort foto’s.
  Het is natuurlijk niet ver van de vroegere DAF-fabriek in Born gelegen.
  .-= Laurentes laatste blog ..Sportflitsen =-.

 17. Nog nooit in zo’n auto gezeten.
  Is dat erg?
  .-= Brilliees laatste blog ..Van zijn hand =-.

 18. Een verzamelaar van dafjes, zo zijn er toch heel wat gekken in het land! Gelukkig is dit vrij onschuldig, hoop ik!
  .-= Frank103es laatste blog ..DinsdagavondtreinenbijRies =-.

 19. hahahaha…. na gedane arbeid he….

  die Dafjes dus ook.
  and me 2!
  😉
  .-= saltyletterses laatste blog .. =-.

 20. De razendsnelle identificatie van een oude DAF plus de U-bocht op de N271, die weliswaar wat stiller zal zijn geworden, dat is riskant gedrag op de weg.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Het bashen van de PvdA =-.

 21. Wij hadden vroeger een rijmpje:
  met een Daf
  op een draf
  naar het graf..

  maar ik zou er best een willen ophalen en adopteren.
  .-= hansckees laatste blog ..RECLAMEREN =-.

 22. Het was allemaal van een gepassioneerd Daf verzamelaar. Veel van de auto’s zijn voor onderdelen gebruikt. Enkele staan er vandaag de dag nog! De eigenaar heeft er ook verkocht of gerestaureerd en rijd nog dagelijks in een Dafje. Ik koop nog wel eens onderdelen bij “Henk”. Want ik rijd zelf een zeldzame Daf 46 station voor de hobby.

Geef een reactie