De Draak van Beesel
De Draak van Beesel

De Draak van Beesel

De nieuwe weg vanuit het zuiden naar Venlo (A73) levert naast de blamage van de tunnels natuurlijk ook andere buitensporige zaken op. Op de oude weg van Roermond naar Venlo is de rust inmiddels neergestreken en lijken de dorpjes Swalmen en Reuver erbij in te slapen. Niet Beesel, daar staat op de rotonde een levensgrote draak die de weg wijst naar deze gemeente. De draak is gemaakt door beeldend kunstenaar Rik van Rijswick. De kunstenaar heeft meer dan een jaar gewerkt aan dit kunstwerk, gemaakt van staal. In eerste instantie gehuurd voor de wedstrijden draaksteken in Beesel, maar het gevaarte is zo goed ontvangen dat de gemeente Beesel de draak geadopteerd heeft. Ofwel afgelopen week is er groen licht gegeven voor de aankoop van de draak, die de gemeente als toeristisch gemeente op de kaart moet gaan zetten. Vers van de pers dus…


De draak van Beesel

20 Comments

 1. Peter

  Doet me denken aan het ontwerp van een kunstwerk op de rotonde bij bedrijventerrein De Copen in Lopik door fotograaf/schrijver Hans Aarsman en reclamemaker Erik Kessels. Dat was een mooi projest. Hier is de draak is zo mooi!!!

 2. hopelijk blijft hij heel…………..
  wij hadden hier een rotonde met een prachtige stier was ook maanden aan gewerkt, maar jammer genoeg vondt men het nodig om hem in de fik te steken…………..
  .-= carlaes laatste blog ..van alles =-.

 3. Mijn vriend woont in Swalmen dus die draak in Reuver ken ik wel. Het is een indrukwekkend kunstwerk. Je kunt er niet naast kijken! Toch vind ik het leuker dan die extreem moderne kunst met strakke figuren. Ik hou nu eenmaal meer van sprookjes! Blijkbaar komt er ook een Drakenrijk in Reuver, een themapark…laat de toeristen maar komen! 🙂
  .-= Daisyes laatste blog ..Oranje =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.