Parkstad slopen…
Parkstad slopen…

Parkstad slopen…

Uit dagblad De Limburger:

eInvesteren in krimp is lonend’
Parkstad Limburg wordt op termijn erijker’ van de voorgestelde grootschalige en honderden miljoenen euro’s kostende ombouw van de streek. Het is lonend om voor 560 miljoen euro 28.000 woningen te slopen en er 7000 bij te bouwen.

Me neus, de enige die hier rijk van worden zijn echt niet de bewoners of de eigenaren van koopwoningen. Laat die prijs maar dalen. Ik krijg het donkerblonde vermoeden dat hier bestuurders zieltjes, en daarmee salaris aan het winnen zijn. Ik heb al eens eerder aangegeven dat als er nieuwbouw gepleegd wordt, men meteen rekening moet houden met een eventuele sloop. En daarvoor moet dus een soort extra potje worden opgebouwd voor gemeenten, die dat geld dan ook op geen enkele andere manier mogen aanspreken. Als de woningen hier stukken goedkoper worden verhuizen er vanzelf wel mensen naar deze toch wondermooie streek. Als bedrijfspanden voor bijna nop worden aangeboden komen er vanzelf bedrijven naar Parkstad omdat men dan veel minder hoeft te investeren. En Parkstad ligt centraal in de Euregio tussen Aken en Maastricht/Luik in. Schiet mij maar lek, ik snap het niet. Destijds kon men het met bouwen niet bijbenen en nu alweer moeten slopen. Visie noemen ze dat. Het lijkt wel een beetje op het cellentekort…
Ik zou nog bijna vergeten dat het vandaag Koninginnedag is. En ook daarvan vind ik het tijd dat wordt dat ze eens opstapt…

Parkstad slopen?

12 reacties

  1. Die hele vastgoedsector is zo rot als een mispel en is dat al sinds jaar en dag.

    Er kan alleen verdiend worden aan nieuwbouw, dus wordt het hele landschap verrommeld met nieuwe bedrijfsterreinen en staan er duizenden vierkante meters aan oude kantoorpanden leeg.

    Ook is het niet de bedoeling dat mensen lekker goedkoop kunnen blijven wonen in oudere woningen, dus dat moet dan gesloopt worden en dan mag men twee keer zo duur gaan wonen.

  2. Probeer die A2 maar eens af te rijden, van Amsterdam naar Maastricht, en dan begrijp je direct waarom je beter wat duurder centraal kan wonen (en werken) dan dat je naar het overigens heel mooie limburg verhuisd. Wat ook voor meeste ondernemingen geldt. En vroeger bleef een koning(in) gewoon op de troon zittten tot hij/zij de pijp uit ging, waarom Bea niet?
    .-= Frank103es laatste blog ..Dinsdagavondtreinen bij Erik =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.