Plastic fantastic

Plastic fantastic

Met het buitenzetten van de plastic zakken met recyclebaar plastic viel het me weer eens op. Ik heb op vier weken vijf stuks, de buren een stuk verder vier, de buren naast ons geen en de buren aan de andere kant met vier gezinnen twee stuks zakken met plastic afval. Ofwel wij proberen alles wat binnenkomt zo goed mogelijk te recyclen en anderen doen er nauwelijks iets aan. En zo gaat dat met de papier en de groene bak ook. Glaswerk weet ik niet, dat moet je zelf naar de glasbak brengen. Ik vraag me af hoe dat komt, ben ik nou zo’n milieufreak, of hebben anderen gewoon geen plastic, en papier, en groenafval. Zou het ook daarom zijn dat ik een fan ben van GroenLinks, lid ben van natuurmonumenten en… Ik weet het niet, maar weet wel dat ik ook degen die na mij komen een mooi stukje natuur toe wens. En dat diegenen niet naar dierentuinen en landschapstuinen moeten om nog wat dieren en groen te zien. maar gewoon naar buiten kunnen, ook over een paar honderd jaar. Vandaag nog even doorzetten en dan, yes, heb ik even een paar weekjes vrij. Nana nanana
de foto heb ik begin vorige week gemaakt in Arcen


kasteeltuinen Arcen

17 Comments

 1. Hier in de straat zijn er ook grote verschillen aan de hoeveelheid vuilniszakken.
  We krijgen sowieso maar een rol zakken per gezinslid van onze gemeente. Hebben we er meer nodig dan zijn ze ook zeer prijzig.
  Verder sorteren we thuis glas, plastic, blik, papier en karton… Als nu de verpakkingsmaterialen ook wat minder werden, zou het ook al wat helpen. Sommige producten zijn gewoon niet milieubewust verpakt.
  .-= Daisyes laatste blog ..Communie =-.

 2. Plastic wordt hier niet opgehaald, je kunt het wel naar containers brengen maar ik doe er niet aan mee. Ik heb ook geen groenbak, alleen al om het feit dat je daar extra voor moet betalen. Als ze het afval scheiden willen stimuleren, moeten ze er geen kosten aan verbinden, lijkt me. Hier dus alleen een grijze otto en natuurlijk de papierinzameling, om de plaatselijke scouting te steunen. En af en toe breng ik glas naar de glasbak.

  Een ander rijdt weer veel meer auto, bijvoorbeeld. Ik denk niet dat je aan hoeveelheid ‘afvalscheiding’ kunt zien hoe milieubewust iemand is.
  .-= Jannekees laatste blog ..Trots =-.

 3. Je wij recycleren ook zo goed mogelijk, maar 5 zakken op 4 weken das wel veel of zijn het piepkleine zakjes haha ? Vind het wel jammer dat er in onze gemeente geen groene bak voor keuken en tuinafval is, dat gaat allemaal bij t gewone huisvuil en weegt wel door.
  Fijn weekend !
  .-= AmaZonyes laatste blog ..Zandraket ? =-.

 4. Ik zie hier ook flinke verschillen met aantal zakken.
  Mijn vader maakt alles heel plat, misschien scheelt dat?

  Ik ben opgevoed met het scheiden van afval en nu moet ik mijn gft bij de rest gooien omdat we in een appartement wonen zonder gescheiden afval. Ik heb ook geen plek om 4 weken plastic te verzamelen hier. Daar baal ik wel van.
  .-= ioones laatste blog ..Etiquette =-.

 5. Vijf zakken plastic in 4 weken …? Je gooit er toch echt alleen plastic in, mag ik hopen?
  Hier komen we op 1,5 e 2 zakken met plastic afval per weken.
  Verder kunnen we zowel met de grijze als met de groene afvalcontainer af en toe rustig een keer legen overslaan.
  Werkze nog vandaag!

 6. Wel herkenbaar hoor. Ik vraag mij dat ook af. Alhoewel ik in de grote stad woon. Het is geen excuus maar wel te verklaren. Meestal zijn het de kids hier op straat die rotzooi maken. Ik vind het wel een groot probleem..
  .-= Liesbethes laatste blog ..Dagje uit =-.

 7. Plastic mag ik wegbrengen naar het stortpark bij de supermarkt. Dat gaat dus mee op een manier die ik al voor statiegeldflessen, glas, papier en kleding had. De overige vuilnis gaat in een stortkoker onder de grond op 50 meter van mijn huis. Er wordt hier dus geen enkele zak of vuilnisbak meer aan de weg gezet. Dat scheelt veel zwerfvuil- en meeuwenoverlast.

  In totaal voer ik een 2 kilo aan afval af, circa 1/3de vuilniszak per week. Sinds ik direct mijn vuilnis kwijt kan gebruik ik ook geen vuilniszakken meer. Dat scheelt bij mij 8% aan aan vuilnis. Ik gebruik vaak broodzakken voor de afvoer van mijn gewone vuilnis. Het plastic voer ik af in ander plastic dat weggegooit moet worden. Dus ook daar geen extra zakken.

  Of men veel afval heeft, heeft idd alles te maken met het koopgedrag. Soms is er wel te kiezen voor minder verpakking of verpakking met statiegeld.

  Ik heb trouwens grote twijfels aan de manier waarop we in NL bezig zijn. Dat ik zelf veel moet wegbrengen vind ik prima. Ik doe dat te voet en krijg daardoor extra beweging. Maar als mensen extra autokilimeters gaan maken voor het vuilafvoeren, dan lijkt mij dat minder geslaagd dan een vuilniswagen die alles in 1x meeneemt en het later in een milieustraat uitzoekt.

  Van mijn grijze afval wordt de laatste jaren elecricitiet en warmte gemaakt door de huisvuilcentrale. Dat scheelt aan invoer en oppompen van aardgas of olie. In die huisvuilcentrale doet men ook aan scheiding om te zorgen dat er een goede en schone verbranding plaatsvindt. Met ons voorscheiden is dat eigenlijk dubbel werk en het zou wel eens voor extra vrachtverkeer kunnen zorgen.
  .-= Xiweles laatste blog ..Mei-05: Vrijheidslopers =-.

 8. ton

  In onze gemennet is geen gescheiden inzameling van plastic. (Ik moet er trouwens niet aan denken om door zo’n plastic hero omhelst te worden, slechte campagne.) Glas gaat eens in de week, als ik de weekboodschappen doe mee naar de glascontainer, groenafval gaat voor het grootste deel op de composthoop, wat daar niet hoort in de groene bak.
  .-= tones laatste blog ..Klaase kijk (5) =-.

 9. Wij hebben met twee man per vier weken gemiddeld 3 zakken, het meeste scheidt ik wel, maar soms slipt er wel eens iets tussen door, maar ik doe wel mijn best zoveel mogelijk plastic apart te houden. Al ben ik langzaam aan wel een eigen milieustraat aan het ontwikkelen hier

 10. Mijn garage is inmiddels tot een heuse milieustraat omgevormd, gelukkig heb ik daar de ruimte ook voor. Niet iedereen zal dat hebben. Overigens halen wij hier in huize Fotograag ook wel 4 e 5 zakken per keer. Vrijwel alles wat je koopt zit tegenwoordig in plastic, ieder reclameboekje zit in plastic, alleen de krant wordt nog “naturel” in de brievenbus gestopt.

  Een plastic fles even plat knijpen en de dop er weer op schroeven, scheelt ruimte in de zak. Dat spaart plastic zakken en is dus weer beter. Overigens, je hoef geen fan van Groenlinks te zijn om milieubewust te zijn. 😉

  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Picasa nog beter! =-.

 11. Hier wordt alles gescheiden, maar ik probeer bij voorbaat al minder plastic te kopen. De ene keer gaat dat beter dan de andere keer, maar vijf zakken haal ik bij lange na niet.
  .-= Redstares laatste blog ..Onderhoud =-.

 12. Ik ben het me eigenlijk niet bewust, maar hier gaat het net zo, en dat vinden we heel normaal. Alles scheiden en wat ze niet ophalen wegbrengen, batterijen en glas en zo.
  En in de gaten houden wanneer ze het papier halen.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Trechterbekervolk =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: