Molendag – Molen prins Bernhard
Molendag – Molen prins Bernhard

Molendag – Molen prins Bernhard


Molen Prins Bernhard Melick

Gisteren werden we verrast doordat het de nationale molen- en gemalendag was. We reden langs de Bernhard molen ten we zagen dat de molen draaide en er een hoop activiteiten plaatsvonden. De molen Prins Bernhard is een standerdmolen in de buurtschap Waterschei tussen Melick en Herkenbosch (bij Roermond). Het is een halfgesloten standerdmolen die is ingericht als korenmolen. Eigenaar is de Stichting Prins Bernhard, die de molen in 1999 heeft laten plaatsen. Eigenlijk een hele nieuwe molen die in de plaats is gekomen van de door de Duitsers opgeblazen oude molen. Die was te markant aanwezig in de omgeving en kon zo als herkenningspunt dienen.


Molen Prins Bernhard Melick

De molen is geheel weer in oude stijl opgebouwd en ziet er van binnen echt niet nieuw uit. Het was bijzonder om tot in de top van de molen te mogen klimmen en zo de werking te bekijken. Onder was een kleine demonstratie van oude ambachten en draaiden de met band aangedreven machines er lustig op los. Van eieren sorteerder tot een heuse smid waren er aan het werk. interessant om dat gewoon eens te zien. Overigens ligt het nieuw gestorte vloertje er ook keurig bij, vandaag de tegels op de vloer.


Molen Prins Bernhard Melick

16 Comments

  1. Gelukkig, vandaag reactie nummer 14. Ik mag blij zijn met zes. Maar goed. Mijn blogs gaan ook nooit over zinnige zaken als een molendag. Minder mooi weer dan een jaar geleden, maar toch, de wieken draaide weer krachtig.
    .-= Brilliees laatste blog ..Klein begonnen =-.

  2. Dat was dus onverwacht leuk, heerlijk toch zo’n dagje.
    En fijn dat het met je vloertje ook goed gekomen is, vandaag weer verder.
    Ook hier mooi geworden, zomers kleurtje..!!
    Succes vandaag.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.