Braderie en zo in Hoensbroek


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is het meestal een drukte vanjewelste in Hoensbroek. Op die dag vind de jaarlijkse braderie plaats. De bezoekersaantallen stegen vroeger ruim uit boven het inwoneraantal, maar het loopt terug de laatste jaren. Of dat nu door het weer komt of doordat het succes ook andere plaatsen in de omgeving ertoe hebben aangezet om de mensen op de een of andere wijze te vermaken weet ik niet. Het blijft overigens nog steeds erg druk, maar niet meer die plakkerige drukte.


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

Ik laat me er zelden zien omdat het me gewoon te druk is en het voor mij niet meer is dan een uitgebreide markt. Toch begaf ik me gisteren tussen het gewone volk, al was het maar omdat ik persee iets nodig had waarvoor ik me door die menselijke massa moest heen bewegen. U ziet het aan de foto’s, vermaak voor de massa die al schuifelend langs de kraampjes kruipt. Toch waren er ook leuke dingen bij, onder andere de dieren, en die krijgen een plaatje apart. De uil, de slang, de nijlvaraan, het lijkt wel een dierentuin hier in Gebrook.


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

17 Comments

 1. Dit lijkt me wel eem leuke braderie met aldie verschillende attracties.
  .-= hansckees laatste blog ..DE BLIK NAAR BINNEN =-.

 2. Ben gisteren hier ook naar de braderie geweest, maar buiten wat marktkraampjes,veel volk en luttele kortingen bij de winkeliers moet je er niet veel zoeken. Ben wel jaloers op die van Hoensbroek, vooral die uil had ik ook wel willen fotograferen. Alhoewel nu ik erover nadenk : deze dieren horen eigenlijk helemaal niet thuis in deze drukke mensenmassa !
  Grtz,
  .-= AmaZonyes laatste blog ..Fluitenkruid =-.

 3. wouw, erg gaaf die foto van de uil.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Brandgrens =-.

 4. Leuke dame daar achteran met die bril. Wie is het?
  .-= Brilliees laatste blog ..54 =-.

 5. Vroeger ben ik er regelmatig geweest maar nu moet ik er ook niet meer aan denken, al die drukte. En eigenlijk is het ieder jaar hetzelfde. Het ligt ook aan het weer hoe druk het is. Nathalie.
  .-= Najtees laatste blog ..Razendsnel =-.

 6. Pfff moet er niet aan denken! Heb je wel gevonden wat je uiteindelijk zocht? Dapper hoor, je een wegbanen door al die drukte!
  .-= Grases laatste blog ..Shirt Alert =-.

 7. Mag ik zeggen dat ik niet weet waar Hoensbroek is? De naam komt me wel ontzettend bekend voor… 😮
  .-= ioones laatste blog ..Nagels Bijten =-.

 8. dierenhandel, weg ermee!

 9. Braderie is hier ook populair, maar het weer zat gisteren niet mee, vandaar die lagere opkomst? Mooi trouwens, die uil!
  .-= Frank103es laatste blog ..Hoorn in stoom 2010 =-.

 10. Als het zo heel erg druk is, is er ook niets aan. Meestal ga ik wel even kijken als het hier in het dorp is. Mooie foto’s!

 11. In Drachten is jaarlijks in de eerste week van juni een grote braderie. Mij zul je daar niet aantreffen, ik zoek liever de rust van de natuur op.

 12. De braderie in ons dorp wordt elk jaar een stukje kleiner en dus minder leuk.
  .-= Johnes laatste blog ..Vakantie? =-.

 13. gelukkig was er bij jou nog wat te doen,
  hier dus helemaal niks, zo vreselijk saai………………..
  .-= carlaes laatste blog ..nieuwe werkweek =-.

 14. Een braderie kan soms leuk zijn, maar meestal hoeft het voor mij ook niet.
  Hier in de omgeving ook veel braderies, en de grote publiekstrekker het Jazzfestival Breda.
  Daar komen wel meer dan een kwart miljoen mensen op af.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Bureaucratie ten top…..of……?? =-.

 15. Ik hou er helemaal niet van. Je zal me er niet snel vinden.
  .-= Redstares laatste blog ..Leef je leven =-.

 16. Met zoveel mensen dicht op elkaar werd de Hemelvaartskou kennelijk effectief verdreven gezien de uitdossing van mensen op de foto’s.
  .-= rob hamiltones laatste blog ..Drie-dimensionale koppijn =-.

Geef een reactie