Braderie en zo in Hoensbroek

Braderie en zo in Hoensbroek


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag is het meestal een drukte vanjewelste in Hoensbroek. Op die dag vind de jaarlijkse braderie plaats. De bezoekersaantallen stegen vroeger ruim uit boven het inwoneraantal, maar het loopt terug de laatste jaren. Of dat nu door het weer komt of doordat het succes ook andere plaatsen in de omgeving ertoe hebben aangezet om de mensen op de een of andere wijze te vermaken weet ik niet. Het blijft overigens nog steeds erg druk, maar niet meer die plakkerige drukte.


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

Ik laat me er zelden zien omdat het me gewoon te druk is en het voor mij niet meer is dan een uitgebreide markt. Toch begaf ik me gisteren tussen het gewone volk, al was het maar omdat ik persee iets nodig had waarvoor ik me door die menselijke massa moest heen bewegen. U ziet het aan de foto’s, vermaak voor de massa die al schuifelend langs de kraampjes kruipt. Toch waren er ook leuke dingen bij, onder andere de dieren, en die krijgen een plaatje apart. De uil, de slang, de nijlvaraan, het lijkt wel een dierentuin hier in Gebrook.


Braderie Hoensbroek Hemelvaartsdag

17 Comments

  1. Ben gisteren hier ook naar de braderie geweest, maar buiten wat marktkraampjes,veel volk en luttele kortingen bij de winkeliers moet je er niet veel zoeken. Ben wel jaloers op die van Hoensbroek, vooral die uil had ik ook wel willen fotograferen. Alhoewel nu ik erover nadenk : deze dieren horen eigenlijk helemaal niet thuis in deze drukke mensenmassa !
    Grtz,
    .-= AmaZonyes laatste blog ..Fluitenkruid =-.

  2. Vroeger ben ik er regelmatig geweest maar nu moet ik er ook niet meer aan denken, al die drukte. En eigenlijk is het ieder jaar hetzelfde. Het ligt ook aan het weer hoe druk het is. Nathalie.
    .-= Najtees laatste blog ..Razendsnel =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: