Vergeten auto's – Peel P50 1962-1965

dwergauto P50

De Peel P50 is een dwergauto van Britse bodem, ontwikkeld door Peel Engineering LTD op het eiland Man. Het is de kleinste dwergauto ooit in productie gemaakt. Aangedreven door een 49 cc DKW motor zou die in deze tijd goed passen tussen al die brommobielen waar de jeugd nu gebruik van maakt, en sommige ouderen ook, moet ik erbij zeggen. Met zijn breedte van net geen meter en een lengte van 1 meter 34 was het een gevaar op de weg. de top van 60 km/uur werd alleen op rechte weg en wind in de rug gehaald. De achteruitrij versnelling was echter uniek. Die zat er namelijk niet op. Je moest uitstappen en met een speciaal hiervoor aangebrachte hendel het autootje achter optillen en draaien. Het is het enige automerk dat ooit werd vervaardigd op het eiland Man.
info: o.a. wiki commons

dwergauto P50

20 Comments

 1. Ja! Zoals ioon al zei, ik heb ze ook gezien laatst bij Topgear, herkende ze meteen toen ik de foto’s zag. Was idd een erg leuke aflevering 😀
  .-= Downeres laatste blog ..Prutsen =-.

 2. Die heb ik gezien bij topgear! 😀 Ik vond die aflevering geweldig. 😀
  Het autootje is niet goed voor je rug denk ik, maar het is toch wel een prachtig ding.
  .-= ioones laatste blog ..Melancholie =-.

 3. Veel te veel gepiel?! Ik wil er een! Zo! 😉
  .-= Grases laatste blog ..Vieze vingers =-.

 4. Doet me denken aan het verhaal over de Fiat-500. Volgens mij werden die wel eens uitgescholden voor een rugzak. Iemand hoorde ik dan ook zeggen: ‘Daar stap je niet in, maar die trek je aan.’ En voor dit gevalletje geldt dat nog meer. (Ik zie ‘m nu voor ’t eerst.)
  .-= Xiweles laatste blog ..Mei-15: De Gezinsfiets =-.

 5. Haha, ik zou er best in passen met mijn lengte van 1.49 m. Groetjes, Catherine.
  .-= Catherinees laatste blog ..Messing miniaturen =-.

 6. Grappig karretje, maar aangezien ik daar met mijn 1.95 m onmogelijk in pas, houd ik het voorlopig toch maar op ons eigen voertuig.

 7. Die is wel erg klein. Met recht een koekblik.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Brandgrens =-.

 8. Lijkt mij verkeersgevaarlijk. Het ideale wagentje voor mensen met zelfmoordneigingen!
  Uit welke periode stamt dit gedrocht eigenlijk?
  .-= V.es laatste blog ..Link =-.

 9. Oh ja, dat is dat autootje waarin je Jeremy Clarkson in de studio achter een nieuwslezer van de BBC voorbij ziet rijden.

 10. Veel te veel gepiel…

 11. wel heel schattig, maar ik zou me er niet veilig in voelen………………..
  .-= carlaes laatste blog ..weekend =-.

 12. Zo’n kleine auto heb ik nog nooit gezien, nooit meer een parkeerprobleem. Helaas niet geschikt voor ons, want waar laat je je bagage als je op vakantie gaat? 🙂
  .-= Johnes laatste blog ..UPC =-.

 13. Wat een gedrochtje 🙂

 14. iets voor Mr Bean zou je denken.
  .-= MrFranckyes laatste blog ..blogje nr. 101 =-.

 15. IK heb er een keer een gezien. Heel erg grappig om te zien.
  .-= Redstares laatste blog ..Leef je leven =-.

 16. Niet echt een veilig wagentje, maar wel grappig om te zien.
  Fijne zaterdag.

 17. Apart geval zeg! Bij een botsing ben je gelijk opgevouwen en ingepakt.
  .-= Frankes laatste blog ..Tis weer een vrije dag vandaage =-.

 18. Wat een schattig autootje! Ik zou er bijna voor op rijles willen gaan. Helaas blijft mijn rijles-angst groter dan de liefde voor dit lieve wagentje.
  .-= Irises laatste blog ..Dauwtrippen =-.

Geef een reactie