Vergeten auto's – Peel P50 1962-1965
Vergeten auto's – Peel P50 1962-1965

Vergeten auto's – Peel P50 1962-1965

dwergauto P50

De Peel P50 is een dwergauto van Britse bodem, ontwikkeld door Peel Engineering LTD op het eiland Man. Het is de kleinste dwergauto ooit in productie gemaakt. Aangedreven door een 49 cc DKW motor zou die in deze tijd goed passen tussen al die brommobielen waar de jeugd nu gebruik van maakt, en sommige ouderen ook, moet ik erbij zeggen. Met zijn breedte van net geen meter en een lengte van 1 meter 34 was het een gevaar op de weg. de top van 60 km/uur werd alleen op rechte weg en wind in de rug gehaald. De achteruitrij versnelling was echter uniek. Die zat er namelijk niet op. Je moest uitstappen en met een speciaal hiervoor aangebrachte hendel het autootje achter optillen en draaien. Het is het enige automerk dat ooit werd vervaardigd op het eiland Man.
info: o.a. wiki commons

dwergauto P50

20 reacties

  1. Doet me denken aan het verhaal over de Fiat-500. Volgens mij werden die wel eens uitgescholden voor een rugzak. Iemand hoorde ik dan ook zeggen: ‘Daar stap je niet in, maar die trek je aan.’ En voor dit gevalletje geldt dat nog meer. (Ik zie ‘m nu voor ’t eerst.)
    .-= Xiweles laatste blog ..Mei-15: De Gezinsfiets =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.