Limburg – Station Maastricht

Limburg – Station Maastricht


Station Maastricht

Eigenlijk zou station Maastricht station Meerssen moeten heten, want daar lag het oorspronkelijke station van Maastricht. Uit nood geboren uiteraard, want het station werd destijds buiten de stadswallen aangelegd in 1853. Een houten station wat men in oorlogstijd snel weer kon afbreken. Het huidige station stamt uit 1913 en werd door de stadsgrenzen aan te passen in Maastricht gebouwd. de eerste foto is genomen vanuit de binnenzijde en laat de mooie gebrandschilderde ramen van het station zien.


Station Maastricht

foto 2 is een panoramafoto van de voorzijde. Vanuit Maastricht kun je vele kanten uit, naar Aken, naar Brussel of naar Amsterdam. En als alles doorgaat straks ook weer naar Hasselt. Het station heeft twee gezichten, het oude Maastrichtse gedeelte en het nieuwe Meerssenerweg gedeelte. Wat niet iedereen weet is dat station Maastricht ook een Belgisch station is. Vandaar kun je gewoon naar heel Belgie reizen tegen lokaal i.p.v. internationaal tarief. Klik even op de foto’s en u zult verrast zijn. de laatste foto is de nieuwe entree vanuit de Meerssenerweg.


Station Maastricht

17 Comments

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: