Objectief

Objectief


Olympus

Ik ben heel tevreden met mijn verjaardagscadeau dat ik gisteren mocht ontvangen. Nee, niet allemaal weer gaan feliciteren, dat is inmiddels alweer meer dan twee weken geleden. maar om een lang verhaal kort te maken, ik heb een nieuwe lens voor op mijn Olympus DSLR camera. een 18-180 mm en dat komt overeen met een 36-360 mm equivalentwaarde voor een 35mm standaardlens. Voor een Olympus camera is namelijk de cropfactor twee. Nou bent u weer aan zet. De eerste foto’s zijn geweldig, ondanks het slechte weer van gistermiddag heb ik vanaf mijn terras wat zaken uitgeprobeerd. De resultaten komen hier ongetwijfeld nog voorbij. En voor de rest, de tegelvloer is uit de gang verdwenen en inmiddels op het milieupark aangekomen, samen met nog wat andere overtollige spullen. Het was wel twee keer rijden, en ik moest 6 euro betalen, maar dan ben je er wel vanaf.

22 Comments

 1. Hmmm n 18/180… Tja ik werk met Nikon en weet niet of dat echt te vergelijken is. Ik heb wel maar n 18/105 en als basis-beginners-lens ben ik er best tevreden mee. Ben er van overtuigd dat je hier n heel mooi kado gekregen hebt !
  Wou toch nog effe iets kwijt : ik heb op je foto’s eens geklikt zodat ik ze groter op mn scherm krijg en….. wat n verschil man !!!! De grotere, originele (veronderstel ik) versies zijn stukker scherper en mooier van kleur. Als ik jou was zou ik toch eens op zoek gaan naar n andere manier om je foto’s te verkleinen en up te loaden want dit is echt jammer… Grtz,
  .-= AmaZonyes laatste blog ..coucou soldaatje… =-.

 2. Dat lijkt me een zeer nette lens waar je veel plezier aan kunt beleven. Ik ben benieuwd naar de eerste resultaten.
  Wij hoeven hier voor het storten van het grof vuil nog steeds niet te betalen, en dat bevalt tot nu toe prima. πŸ™‚

 3. Zo he ! Met zo’n cadeau kun je even vooruit. Veel plezier ermee! πŸ˜‰

  Ergens wel logisch dat we moeten betalen om ons afval te laten verwerken. In wezen doen we dat ook vrijwel allemaal via de afval-verwerkingsbijdrage.
  .-= Terrebeles laatste blog ..Wereldbrand =-.

 4. Proficiat met je nieuwe aanwinst; zelf neig ik wat meer naar de groothoekkant. Mijn meest gebruikte lens is 16-105mm, met een cropfactor 1.5 is dat vergelijkbaar met 24mm. Maar sinds ik afgelopen weekend even met een 11mm heb mogen spelen, staat een extreme groothoek inmiddels ook op het verlangslijstje.

  .-= Frank (IkFotograag.nl)es laatste blog ..Ik ook even CS5 =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: