Mondo Verde

Mondo Verde


de gang

Af en toe een een dagje naar Mondo Verde in Landgraaf moet kunnen. In deze wereldtuinen komen we helemaal tot rust. Ondanks de daar nu geplaatste kermisachtige attracties voor de jeugd. Het is een mooi park geworden waar de iele boompjes uit de beginperiode van het park, langzaam volwassen worden. En zeg nu zelf, er zijn mindere manieren te bedenken om de eerste pinksterdag door te brengen. Twee foto’s, beide met mijn nieuwe lens gemaakt, geeft aan dat deze telezoomlens ook van dichtbij hele goede resultaten biedt. Ik ben er in ieder geval best tevreden mee. In de vroege avond, net na het eten hoorde we een auto gierend remmen, gevolgd door een klap. Een jonge dame, met een mooie Volkswagen cabrio had de auto van de overburen compleet van de weg gereden. Met de overburen erin, zeg ik er maar even voor de duidelijkheid bij. Dat kan gebeuren uiteraard, maar de jonge dame reed minimaal een kilometertje of 90 per uur in de bebouwde kom en dan ook nog bergop. Een remspoor van 25 meter en dan twee auto’s Total Loss rijden is een kunst. Het enige wat ze kon uitbrengen was dat haar mooie auto kapot was… Zonder zich te bekommeren om de slachtoffers van de andere wagen. Die waren in haar ogen fout. De agent die het ongeval opnam was daar echter zo mee klaar. Roekeloos rijgedrag met een ongeval als gevolg waren voldoende om de jonge dame te bedaren, getuigen waren er genoeg. Het protest van haar ouders die even later aan kwamen mocht niet baten. Gelukkig kon de overbuurvrouw na behandeling in de ziekenwagen ingepakt weer naar huis en de overbuurman had alleen wat schrammen.


de gang

16 Comments

 1. Mooie foto’s Me! Ik kan me voorstellen dat je blij bent met je nieuwe aanwinst!
  Wat een heftig ongeluk! Fijn dat de persoonlijke schade bleek mee te vallen. De reactie van de jonge dame kwam hopelijk voort uit schrik en niet uit egoesme!
  groetjes,
  Elmar
  .-= Elmares laatste blog ..Liedje(s) van de week =-.

 2. Jeetje, wat erg! Dat ze eberhaupt zo hard durft te rijden binnen de bebouwde kom. Gelukkig zijn de buren er met een schrammetje van af gekomen. Voor hetzelfde geld rent er net een kindje de straat op! Hopelijk denkt de bestuurder nu anders over wie z’n schuld het was en was haar reactie toen zo gekomen door de schrik.
  Mooie foto’s trouwens!
  .-= Irises laatste blog ..Jonge lijsters =-.

 3. Als je met 90 door de bebouwde kom rijdt ben je niet zo met andere dingen dan je eigen bekrompen wereldje bezig, anders liet je het wel uit je hoofd. Goed dat die even aangepakt is door de politie.
  .-= Laurentes laatste blog ..Aardige mensen =-.

 4. Met 90 km door de bebouwde kom rijden en dan nog durven zeggen dat een ander fout zit? Wat een snertmentaliteit . Kennelijk is het een geval van zo ouders zo kind, want die ouders durfden ook al te protesteren. Minimaal een jaar het rijbewijs innemen en eigenlijk hoogstpersoonlijk opdraaien voor de schade van de buren, niks verzekering in dit geval.
  .-= Catherinees laatste blog ..Havik =-.

 5. Leuk zo’n park als Mondo Verde in de buurt. Wij noemen dat hier gewoon de ons omringende natuur … 😉
  Hopelijk houden de buren er geen verborgen letsel als whiplash of iets van dien aard aan over.

 6. Jemig, dat moet toch een behoorlijke klapper zijn geweest met die snelheid. Hopelijk houden de buurtjes er echt niks aan over, de schrik zal er bij hun wel goed inzitten.

  Wat een schitterende foto’s weer, vooral die bovenste!
  .-= Downeres laatste blog ..Het begin is er =-.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: