Nieuwe tandjes en werken maar weer
Nieuwe tandjes en werken maar weer

Nieuwe tandjes en werken maar weer

Als je zoals ik reeds vanaf je zeventiende jaar een gebit hebt moet je dat af en toe eens vernieuwen laten. De oude tanden eruit en hopsakee, nieuwe tanden erin. Zo makkelijk gaat dat, dus niet. Een goede tandprotheticus doet dat in stappen. De eerste is meestal happen, zoals dat in de volksmond wordt genoemd, daarna wordt het passen van de hapstukken en verder bijwerken om de juiste stand van het gebit te bepalen. Daarna word de pasvorm op maat gemaakt en bijgesneden op de juiste hoogte en dan mag je ook de kleur van je tanden uitzoeken. Dan worden de tanden in de pasvorm gezet en mag je voor de eerste keer met je mond vol tanden kijken of er nog iets moet worden aangepast. en dan, krijg je dus na vij “zittingen” pas nieuwe tanden, ofwel een nieuw kunstgebit. Ik ben de tel inmiddels kwijt, maar ik heb er al diverse gehad en ben er nog steeds heel tevreden mee. Oh ja, vandaag begin ik weer met werken voor de baas, de centen zijn op.

kamerdeur

14 Comments

 1. Die auto lacht zijn tanden bloot, ziet er echt grappig uit. Voorlopig hou ik het nog zo lang mogelijk uit met mijn 2e paar valse tandjes, van het eerste gebit heb ik ruim 15 jaar plezier gehad. Groetjes, Catherine.
  .-= Catherinees laatste blog ..Havik =-.

 2. ria

  Ik wou dat ik al zover was, die van mij zijn gisteren weer door de helft gegaan, maar goed de afspraken zijn binnen, 6 juni de eerste, het gaat allemaal niet zo vlotjes met al die vrije dagen.

 3. Ik heb het proces mee mogen maken van mijn opa. Wat een gedoe met een onwillende man. xD Maar het resultaat mag er wel zijn. Hoewel mijn nichtje zat te zeuren dat hij er anders uit zag. :/

  Veel plezier met werken voor de baas. 😀 Of sterkte?
  .-= ioones laatste blog ..Ioon & Sport: WiiFit =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.