Jaguar XK 120 (1953)

De Jaguar XK 120 werd van 1948 tot 1954 gebouwd en de auto op de foto stamt uit 1953, mijn geboorte jaar. Meteen baarde de auto veel opzien, niet alleen door het uiterlijk, maar vooral door zijn prestaties. Het was op dat moment de snelste productieauto die er te krijgen was. De jaguar zoefde met zo’n 200 km per uur over de Europese wegen met de nieuwe zescilinder lijnmotor die er de eerste jaren ook niet uitging en die het zelfs zo’n 40 jaar in diverse modellen zou uithouden. De schitterende vormgeving deed uiteraard de rest. De auto was in diverse uitvoeringen te koop. Maar in het kort een twoseater met of zonder vast dak en met of zonder opgevoerde SE motor. Mijn garage raakt langzaam vol van auto’s die ze daar wel in mogen zetten.

Vergeten auto's - Jaquar

17 Comments

 1. Valt mij wel op dat je er nooit de prijzen bij zet. 😉
  .-= Irenees laatste blog ..Nadeel van een nieuw logje =-.

 2. Mijn vriend is helemaal weg van jags 😀
  Hij zegt nu ‘daar zou ik wel in gezien willen worden.’ haha 😀

  De auto doet mij een beetje denken aan de auto’s uit de strips van robbedoes en kwabbernoot. :s
  .-= ioones laatste blog ..Stress =-.

 3. Mooie Jag! Bij ons in de straat in Engeland stonden ook een paar fraaie exemplaren van hetzelfde merk! 🙂
  groetjes en nog een fijn weekend!
  Elmar
  .-= Elmares laatste blog ..Ontmoet Jan Peter Balkenende in Rijssen! =-.

 4. ddit is echt mijn auto……………. echt gaaf.
  hoop nog steeds op een loterij dan staat hier echt een jack voor de deur.
  .-= carlaes laatste blog ..weekend =-.

 5. Leuk karretje, zo worden ze niet mee gemaakt.
  .-= Johnes laatste blog ..Paaltje =-.

 6. Toch weet jij af en toe best wel wat mooi is. 🙂

 7. Deze is nou echt heel erg mooi, die vormgeving, daar hou ik erg van.
  .-= Liesbethes laatste blog ..Eternal Sunshine.. =-.

 8. Ik heb ook nog wel ergens een plekje waar hij kan staan hoor… Prachtig! 😉

 9. een klassebak noemen ze zoiets.
  om nostalgisch bij te worden, ook al was ik bij lange nog niet geboren.
  .-= franckyes laatste blog ..Zomerhit =-.

 10. Kameraad van me rijd een jaguar.
  .-= Redstares laatste blog ..Geen Polaroid =-.

 11. Dat is zeker een sjieke kar, jammer dat ik geen garage heb, anders mocht je hem wel bij mij stallen.
  Fijn weekend.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Computercrash…. =-.

 12. Zoiets vind ik nou ook mooi als sportwagen. Al die rondingen in de carrosserie Het lijkt soms alsof alle echt mooie auto’s van voor mijn geboortejaar zijn. Jammer dat ze niet meer retro auto’s op de markt brengen. Dan worden de files permanente autoshows.

  Bij bovenstaand auto moet ik er waarschijnlijk ook weer met een schoenlepel in geholpen worden en moet ik er op mijn knieen weer uit. 😉

  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

 13. Prachtige wagen, echt een gave kar!
  .-= mikelodeones laatste blog ..Thank God it’s friday… =-.

 14. Die ronde vormen zie je niet veel meer 🙂
  .-= drizzes laatste blog ..Feel Free =-.

 15. Heel toevallig zag ik er van de week er ook eentje rijden. Maar een nog oudere type.
  .-= Brilliees laatste blog ..Genoeg =-.

 16. Ik vind dit wel een heel mooi modelletje, lekker veel bobbels, en alles zo gladjes.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Tendentieuze Televisie =-.

Geef een reactie