Jaguar XK 120 (1953)
Jaguar XK 120 (1953)

Jaguar XK 120 (1953)

De Jaguar XK 120 werd van 1948 tot 1954 gebouwd en de auto op de foto stamt uit 1953, mijn geboorte jaar. Meteen baarde de auto veel opzien, niet alleen door het uiterlijk, maar vooral door zijn prestaties. Het was op dat moment de snelste productieauto die er te krijgen was. De jaguar zoefde met zo’n 200 km per uur over de Europese wegen met de nieuwe zescilinder lijnmotor die er de eerste jaren ook niet uitging en die het zelfs zo’n 40 jaar in diverse modellen zou uithouden. De schitterende vormgeving deed uiteraard de rest. De auto was in diverse uitvoeringen te koop. Maar in het kort een twoseater met of zonder vast dak en met of zonder opgevoerde SE motor. Mijn garage raakt langzaam vol van auto’s die ze daar wel in mogen zetten.

Vergeten auto's - Jaquar

17 Comments

 1. Mijn vriend is helemaal weg van jags 😀
  Hij zegt nu ‘daar zou ik wel in gezien willen worden.’ haha 😀

  De auto doet mij een beetje denken aan de auto’s uit de strips van robbedoes en kwabbernoot. :s
  .-= ioones laatste blog ..Stress =-.

 2. Zoiets vind ik nou ook mooi als sportwagen. Al die rondingen in de carrosserie Het lijkt soms alsof alle echt mooie auto’s van voor mijn geboortejaar zijn. Jammer dat ze niet meer retro auto’s op de markt brengen. Dan worden de files permanente autoshows.

  Bij bovenstaand auto moet ik er waarschijnlijk ook weer met een schoenlepel in geholpen worden en moet ik er op mijn knieen weer uit. 😉

  .-= Frank (van IkFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.