Een leven lang leren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Bovenstaande term wordt door de politiek sinds een tijdje gebruikt om aan te geven dat als je van school komt niet klaar bent met leren, om vervolgens 40 jaar of langer bij de zelfde baas tee gaan werken. Zeker niet als het om zware beroepen gaat. Dus iedere zware beroeper gaat waarschijnlijk nog wel een keer terug naar school dan. Nou ken ik mensen genoeg die na de middelbare school geen boek meer hebben aangeraakt, maar tijden veranderen, dus zullen zij er ook aan moeten gaan geloven.e Als je in de ICT werkt, is het vanzelfsprekend dat je,e je hele werkzame leven moet bijleren, voor ons niks nieuws dus. Doe je dat niet dan raak jee heel snel achterop.e Daar heb ike al eens vakereiets over gezegd hier. Ik heb er ook geen moeite mee, anders had ik maar een vak moeten leren zeggen ze bij ons, of vroeger op school beter moeten opletten enz..

Afgelopen maandag heb ik de eerste schreden gezet in de richting van wat bij ons op het werk gekscherend SAPologie wordt genoemd.Sapologen zijn daarom mensen met kennis van SAP. SAP is, volgens een of andere Wiki, de grootste speler op de ICT-markt na Microsoft en Oracle. SAP is vooral bekend vanwege zijn ERP-programma. Enterprise Resource Planning-systeem ofwel een computerprogramma waarmee de resources zoals geld, voorraden, mensen en machines van een bedrijf mee beheerd kunnen worden.

Vandaag is alweer de laatste dag en vanavond spreek ik, als het goed gaat, al een heel klein beetje SAP. Er volgen nog meer SAP-cursussen voor mij,e voorlopig ben ik daarom weer onder de pannen. De reis naar Den Bosch verloopt over het algemeen voorspoedig. Ze hebben daar en ook bij Eindhoven een tijdje aan de weg gewerkt, en files lijken vrijwel tot de verleden tijd te behoren. Een punt in de verkiezingsstrijd waar de VVD kennelijk gelijk heeft.e Maar stemmen doe ik toch op iemand anders.

dinsdagochtend, ergens op de A2, door de mist toch eventjes file

Maar kijk eens hoe mistig het was, rechts het gebouw van SAP

16 Comments

 1. Ik hoor dat soort termen langskomen van mijn vriend. Ze gaan het ene oor in, de andere weer uit. 😉
  .-= ioones laatste blog ..Stadsherberg de Mol in Delft =-.

 2. Ik heb geen mist gezien. Wel veel zon en prachtig weer voor golf. Volop genieten.
  .-= Brilliees laatste blog ..Niet schelden =-.

 3. Ik werk ook met onderdelen van SAP en noem het zelf ‘sappelen’, vreselijke programma’s. Ik heb horen zeggen in de wandelgangen dat eht ook wel eens “Hitlers revenge” wordt genoemd…
  .-= mikelodeones laatste blog ..Thank God it’s friday… =-.

 4. ha dit gaat me te ver hoor, ik snap er niks van.
  maar jij gelukkig wel.
  🙂
  .-= carlaes laatste blog ..bijna 120 dagen…………… =-.

 5. Nou, of mensen er aan zullen moeten geloven, dat denk ik toch niet. Ik zal me niet laten omscholen, totaal geen behoefte aan. Ik spaar nu al voor de dag dat de overheid me in de steek laat omdat ik niet de nukken wil uitvoeren die ze me bevelen.
  Maar ja, elke tien jaar VCA is al zover, en dat is me al moeilijk genoeg.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Zeven stellingen! =-.

 6. Je gaat er vast uit komen met SAP. Alhoewel het niet eenvoudig blijkt te zijn. Wij werkten met Navision, nu Microsoft, ook een ERP en ik heb het ook ooit onder de knie gekregen.
  .-= Johnes laatste blog ..Spoorwegmuseum =-.

 7. Ik ben regelmatig SAP gebruiker, voor urenverantwoording, declaraties, reserveren van vergaderzalen ed. Echt heel gebruiksvriendelijk vind ik het niet. Ik heb zelf een EP verplichting (permanente educatie) en mijn werkgever stuurt me daarnaast nog regelmatig op cursus / vaktechnisch overleg, waardoor ik ongeveer 1,5 dagen in de maand bezig ben met studie. Omdat het meestal boeiende stof is vind ik dat niet erg!
  .-= Frank103es laatste blog ..De Corus stoomtrein met het 3railforum =-.

 8. Die laatste aanvulling lezend, krijg ik de indruk dat er in dit geval min of meer sprake is van een soort straftraining … 😉

 9. Ok ik had (niet expres!)een TEST-Portal een beetje verbouwd, zodat daarna niemand er nog iets mee kon. Resultaat een full restore van de server. Gelukkig was het zoals gezegd een test-server.

  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

 10. Dit stukje verbaast me, je vertelt er niet de reden bij waaro je nu zo snel op cursus moest. Dat SAPpigge stuk met je eerste ervaringen met SAP beheer laat je eruit… En SAP is toch de JUS in de ICT wereld.

 11. Een mooi sappig stukje. Ook op school blijf ik mijn leven lang leren, en sommige collega’s verzetten zich daar grappig genoeg tegen terwijl je toch denkt, school en leren dat hoort bij elkaar.
  .-= hansckees laatste blog ..ONE-ISSUE =-.

 12. Als je met SAP bezig gaat zijn zul je voorlopig nog niet uitgeleerd zijn Frank. Interessante materie. Veel cursusplezier en voor vandaag een fijne zonnige dag!
  .-= Tinekees laatste blog ..Handwerklogje deel 1 =-.

 13. Even een aanvulling op de hoeveelheid files; vanochtend was een ongeluk bij Boxtel op de A2; dat is natuurlijk een calamiteit. Zij het niet dat ik in de kijkersfile aan de andere kant stil stond. 🙁

  .-= Frank (van ikFotograag.nl)es laatste blog ..Jekerdal =-.

 14. Bijscholen is altijd belangrijk. anders sta je stil.
  .-= Redstares laatste blog ..Madeliefjes in het gras =-.

 15. Succes met de bijscholing, en fijn dat het met de files meevalt.
  .-= Marjolijnes laatste blog ..Vandaag…… =-.

Geef een reactie