Een leven lang leren e door Frank (van IkFotograag.nl)
Een leven lang leren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Een leven lang leren e door Frank (van IkFotograag.nl)

Bovenstaande term wordt door de politiek sinds een tijdje gebruikt om aan te geven dat als je van school komt niet klaar bent met leren, om vervolgens 40 jaar of langer bij de zelfde baas tee gaan werken. Zeker niet als het om zware beroepen gaat. Dus iedere zware beroeper gaat waarschijnlijk nog wel een keer terug naar school dan. Nou ken ik mensen genoeg die na de middelbare school geen boek meer hebben aangeraakt, maar tijden veranderen, dus zullen zij er ook aan moeten gaan geloven.e Als je in de ICT werkt, is het vanzelfsprekend dat je,e je hele werkzame leven moet bijleren, voor ons niks nieuws dus. Doe je dat niet dan raak jee heel snel achterop.e Daar heb ike al eens vakereiets over gezegd hier. Ik heb er ook geen moeite mee, anders had ik maar een vak moeten leren zeggen ze bij ons, of vroeger op school beter moeten opletten enz..

Afgelopen maandag heb ik de eerste schreden gezet in de richting van wat bij ons op het werk gekscherend SAPologie wordt genoemd.Sapologen zijn daarom mensen met kennis van SAP. SAP is, volgens een of andere Wiki, de grootste speler op de ICT-markt na Microsoft en Oracle. SAP is vooral bekend vanwege zijn ERP-programma. Enterprise Resource Planning-systeem ofwel een computerprogramma waarmee de resources zoals geld, voorraden, mensen en machines van een bedrijf mee beheerd kunnen worden.

Vandaag is alweer de laatste dag en vanavond spreek ik, als het goed gaat, al een heel klein beetje SAP. Er volgen nog meer SAP-cursussen voor mij,e voorlopig ben ik daarom weer onder de pannen. De reis naar Den Bosch verloopt over het algemeen voorspoedig. Ze hebben daar en ook bij Eindhoven een tijdje aan de weg gewerkt, en files lijken vrijwel tot de verleden tijd te behoren. Een punt in de verkiezingsstrijd waar de VVD kennelijk gelijk heeft.e Maar stemmen doe ik toch op iemand anders.

dinsdagochtend, ergens op de A2, door de mist toch eventjes file

Maar kijk eens hoe mistig het was, rechts het gebouw van SAP

16 Comments

 1. Nou, of mensen er aan zullen moeten geloven, dat denk ik toch niet. Ik zal me niet laten omscholen, totaal geen behoefte aan. Ik spaar nu al voor de dag dat de overheid me in de steek laat omdat ik niet de nukken wil uitvoeren die ze me bevelen.
  Maar ja, elke tien jaar VCA is al zover, en dat is me al moeilijk genoeg.
  .-= Renesmurfes laatste blog ..Zeven stellingen! =-.

 2. Ik ben regelmatig SAP gebruiker, voor urenverantwoording, declaraties, reserveren van vergaderzalen ed. Echt heel gebruiksvriendelijk vind ik het niet. Ik heb zelf een EP verplichting (permanente educatie) en mijn werkgever stuurt me daarnaast nog regelmatig op cursus / vaktechnisch overleg, waardoor ik ongeveer 1,5 dagen in de maand bezig ben met studie. Omdat het meestal boeiende stof is vind ik dat niet erg!
  .-= Frank103es laatste blog ..De Corus stoomtrein met het 3railforum =-.

 3. Een mooi sappig stukje. Ook op school blijf ik mijn leven lang leren, en sommige collega’s verzetten zich daar grappig genoeg tegen terwijl je toch denkt, school en leren dat hoort bij elkaar.
  .-= hansckees laatste blog ..ONE-ISSUE =-.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.