Quality time


Modelvliegen Schimmert - Me!

Na het eten gisteravond belde mijn vriend Humberto mij op om mee te gaan vliegen. En met het huidige weer is daar helemaal niets mis mee. Een schitterende zon, een aardige temperatuur, en bijna niemand op het veld in verband met het voetbal. Puur genieten dus. Humberto had op mijn advies het staartvlak van de buizerd vervangen door een V-tail. Dat moest het zweef-vermogen en de bestuurbaarheid ten goede komen. En dat deed het. Een prachtig gezicht om dat grote elektronische beest in de lucht te zien vliegen. Op elektromotor, dus volkomen geruisloos in de lucht. Ook de (echte) zwever heeft een V-tail. Helaas is de elektronica niet helemaal feilloos, en op de allerlaatste vlucht kregen we door een storing in de ontvanger toch enige schade aan de Eagle. Niet echt om wakker van te liggen, maar toch. Een heerlijk avondje genieten en de Eagle gaat de volgende keer gewoon weer mee…


Modelvliegen Schimmert - Buizerd

17 Comments

 1. Ooo hier zijn die eagles weer… Toen ik ze de eerste keer op je blog zag was ik aangenaam verrast, vind ik nu echt es n leuke originele hobby se en die eagles zelf zijn haast kunstwerkjes ! Ben blij dat ik er nog es eentje terugzie.

 2. Dit zijn hoogtijdagen voor deze liefhebberij. Wat een mooie grote.Om dat zwevend te zien zal vast heel veel genoegen geven

 3. Vanavond was het waarschijnlijk helemaal rustig! Leuk hoor dit soort vliegtuigjes, hier in de buurt hebben ze zoiets volgens mij niet.

 4. Motor mini (!)
  Groetjes Karin

 5. Me. Oh wat ben ik blij dat ie geruisloos vliegt. Bij ons hebben ze van die motermini bootjes die een hels kabaal maken. Maar dit is oke! Ja, dat is geweldig natuurlijk met dit weertje. Vlieg ze!

 6. Dat is genieten zeg om op zo’n mooie avond in zo’n landelijke omgeving je hobby uit te oefenen.

 7. Dit is nou echt zomer! Heerlijk!
  Savonds licht, lekker warm, en rustig!
  Genieten.

 8. Mooi gezicht Me!
  Het is ook super vlieg weer! 🙂
  groetjes,
  Elmar

 9. Dat mag je met recht quality time noemen. Het lijkt me geweldig om op dit soort ideale zomeravonden een uurtje te vliegen.
  Pas als je zo’n toestel samen met een manspersoon ziet, krijg je een indruk van het formaat. In de lucht lijken ze maar zo klein … Wat is de spanwijdte van die zwever, bijna drie meter …?

  • Spanwijdte van de zwever is 3,2 meter en de Romplengte is 1,2 meter. De afmetingen van de buizerd: Spanwijdte 1,80 meter en lengte 0,8 meter.

   Op de club vliegen de meesten met zwever’s van 4,40 meter spanwijdte.

 10. Met je hobby bezig zijn met zulk lekker weer, wat wil je nog meer?!

 11. Volgende keer wel even lachen als je op de foto gaat hoor, dan kunnen we tenminste je nieuwe tanden zien 😉
  Het was een prachtige avond!

 12. Lekker genieten hoor van deze avonden.
  Zijn goed voor de mens.
  Succes vandaag weer.

 13. Ha, ik ben thuis op dit plaatje dat uitkijkt op de boompartijen voor Grijzegrubben. Mooi dus!

 14. Klinkt als een leuke avond

 15. Klinkt als een heerlijk relaxte avond.
  Prachtig beeld met die eagle zo.

 16. Mja , een heel mooie hobby , iets waar Ollie al jaren van droomt maar helaas geen tijd voor heeft!

Geef een reactie