De laatste loodjes
De laatste loodjes

De laatste loodjes

Lood is zwaar met een soortelijke massa van 11.34 kg/dm3 en dat was ik ook, omgerekend naar litertjes lood zo’n 8.8 liter. En daar moest wat van af, sterker nog, daar is wat van af, bijna een litertje lood. Niet dat ik nu zo licht als een veertje ben, maar ik ben wel tevreden over het resultaat. Het enige wat ik echt mis is een frietje zuurvlees met veel mayonaise en gekocht op een bepaalde plek in Beek. Dat is ook mijn eerste daad als ik op mijn streefgewicht zit. En daar hoef ik echt geen halve liter lood meer voor af te vallen. en nu eens kijken of iemand mijn streefgewicht weet te bepalen…


Loodzwaar

15 Comments

 1. De examenperiode is toch net voorbij ? Je streefgewicht raden ? Pfff niet mn sterkste punt en euh eigenlijk niet echt zin om met dit warme weer mn hersencellen nog meer te verwarmen; Laat me gokken : 85 !
  Dat ze in Nederland n ‘kroket uit de muur’ halen wist ik, maar van friet met zuurvlees heb ik nog nooit gehoord…

 2. Als het gewicht direkt weer omhooggedrukt wordt door frietjes zuurvlees wordt de weegschaal zo een wipwap, je weet wel, een ouderwetse weegschaal die niet in balans is. Op en neer op en neer, ook wel jojo-effect genaamd.

 3. Zo’n blok met gewichten hebben we hier ook, maar dat is hier in het hoge noorden al lang in onbruik geraakt en vervangen door een electronisch weegschaal. Dat scheelt een heleboel rekenwerk. 🙂
  Desalniettemin gefeliciteerd met het resultaat tot dusver.
  Maak er een mooi zonnig weekend van daar in het verre zuiden!

 4. Hm frietje zuurvlees, dat is echt limburgs he? Als we naar Maastricht gaan deze zomer, dan ga ik dat proberen.
  (Oke ik help je niet echt met die loodjes 😉 )

  Ik snap geen ** van je rekensom, maar ik geloof je wel. 😀 Goed van je dat je ze kwijt bent 😀

 5. Als ik op dit tijdstip goed gerekend heb, zo’n 87 kg.
  Maar kan er naast zitten, eerst m’n ogen maar eens verder open laten komen.
  En dat frietje, zolang je maar in balans bent. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.