De laatste loodjes

Lood is zwaar met een soortelijke massa van 11.34 kg/dm3 en dat was ik ook, omgerekend naar litertjes lood zo’n 8.8 liter. En daar moest wat van af, sterker nog, daar is wat van af, bijna een litertje lood. Niet dat ik nu zo licht als een veertje ben, maar ik ben wel tevreden over het resultaat. Het enige wat ik echt mis is een frietje zuurvlees met veel mayonaise en gekocht op een bepaalde plek in Beek. Dat is ook mijn eerste daad als ik op mijn streefgewicht zit. En daar hoef ik echt geen halve liter lood meer voor af te vallen. en nu eens kijken of iemand mijn streefgewicht weet te bepalen…


Loodzwaar

15 Comments

 1. De examenperiode is toch net voorbij ? Je streefgewicht raden ? Pfff niet mn sterkste punt en euh eigenlijk niet echt zin om met dit warme weer mn hersencellen nog meer te verwarmen; Laat me gokken : 85 !
  Dat ze in Nederland n ‘kroket uit de muur’ halen wist ik, maar van friet met zuurvlees heb ik nog nooit gehoord…

 2. Als het gewicht direkt weer omhooggedrukt wordt door frietjes zuurvlees wordt de weegschaal zo een wipwap, je weet wel, een ouderwetse weegschaal die niet in balans is. Op en neer op en neer, ook wel jojo-effect genaamd.

 3. Ik doe een wilde gok en zeg 80!
  Maar wat mij betreft kan het net zo goed 90 zijn, want dat laatste zou ik zelf ook nog wel kunnen halen.
  En het zijn mooie ronde getallen.

 4. Je bent mooi zoals je bent!

 5. Ik vind het op gewicht blijven en aan gewone kilootjes denken al ingewikkeld genoeg.

 6. Oj? Nu moet ik gaan nadenken.

 7. Zo’n blok met gewichten hebben we hier ook, maar dat is hier in het hoge noorden al lang in onbruik geraakt en vervangen door een electronisch weegschaal. Dat scheelt een heleboel rekenwerk. 🙂
  Desalniettemin gefeliciteerd met het resultaat tot dusver.
  Maak er een mooi zonnig weekend van daar in het verre zuiden!

 8. Na de vakantie zal ik eens kijken of ik ook wat loodjes kwijt raak. Voorlopig pak ik hier nog een (of meer) lekker ijskoud “tiger” biertje. Tot volgende maand allemaal.

 9. Hm frietje zuurvlees, dat is echt limburgs he? Als we naar Maastricht gaan deze zomer, dan ga ik dat proberen.
  (Oke ik help je niet echt met die loodjes 😉 )

  Ik snap geen ** van je rekensom, maar ik geloof je wel. 😀 Goed van je dat je ze kwijt bent 😀

 10. Vreselijk zulke sommetjes. Wel fijn dat je wat overtollig lood kwijt bent 🙂

 11. toch, dat missen van dat frietje gaat over. Grads met je nieuwe gewicht!

 12. Als ik op dit tijdstip goed gerekend heb, zo’n 87 kg.
  Maar kan er naast zitten, eerst m’n ogen maar eens verder open laten komen.
  En dat frietje, zolang je maar in balans bent. 😉

 13. Oei zo vroeg in de morgen 😉

 14. Het is nog te vroeg om al moeilijk te gaan rekenen.
  Als jij het maar weet, dan komt het wel goed.
  Fijne vrijdag.

 15. Mijn ouders hadden ook zo’n blok met gewichten, met keurmerken tot 1980.

Geef een reactie