Fordson super Major
Fordson super Major

Fordson super Major


Boeren bont

Ik hoor het je denken, wat nu, een tractor op de site, en nog wel een Fordson. Ja dus. Niet omdat deze bij mijn verzameling klassieke auto’s past, integendeel. maar omdat in onze mooie kast een oud boerenbondt servies, ergens uit een erfenis, staat. En bij een boer hoort een tractor. En wel deze. De Fordson super Major. Waarbij Fordson staat voor Henry Ford and Son. Het was een voortzetting van de filosofie van de A-Ford, een betrouwbare goedkope auto voor de normale man. Zo moest de Fordson dit worden voor de normale boer. Inmiddels vind je hier niet veel meer van terug. Vanaf 1991 is het merk overgegaan naar Fiat. Maar ik weet niet of daar nog wat moois is uitgekomen. Deze Fordson vind ik een van de betere modellen en staat nu bij ons in de kast, nou ja, in het klein dan.


Boeren bont

11 Comments

  1. Zelfs als plattelandsmuts heb ik nooit begrepen wat er mooi is aan een tractor, maar ken genoeg mensen die daar anders over denken 😀
    Sommige gaan zelfs boodschappen doen op de ’trekker’ 😛

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.