Pasjescultuur

Pasjescultuur

We maken ons druk over de kranten, de postbodes en we vergeten het kleine leed, de buurjongen die in de avonduren, of in de weekend een centje bijverdient bij het tankstation. Hier in de buurt worden alle tankstations langzaam vervangen door onbemande stations, Makro, Shell, ANWB en ga zo maar door. Ze waren vaak het mikpunt van overvallers op scooters en in het bezit van… maar nu even zonder gekheid. Het valt gewoon op. Nog even en je kunt ook met geld op zak niet meer tanken. Zonder een pasje ben je straks niets meer. Ik weet niet hoe het bij u in de buurt is, hier gaat het hard achteruit met de bemande tankstations. Als toegift, nog ene keer de foto van dat leuke dudok tankstation. reeds eerder hier geplaatst

Dudok tankstation

22 Comments

 1. Iedereen tankt dagelijks electricteit uit het stopcontact, gas uit de gaskraan en water uit de waterkraan. En niemand doet dit met cash of wil ook maar een gesprekje voeren met de mensen bij het gas-, electriciteits- of waterledingsbedrijf.

 2. De echt bemande tankstations zijn hier in t Belgisch VL-Brabantse al n heel tijdje weg. Bij sommige tankstations is er nu wel n kleine supermarkt aan verbonden en daar kan je soms nog wel cash betalend tanken maar dat is dan alleen maar open tijdens de gewone winkeluren en niet op zon-of feestdagen bvb. Voor oudere mensen die niet zo gewend zijn om met al die pasjes tewerken geeft dit wel problemen. Persoonlijk tank ik altijd met n creditcard dus ik mis ze niet, maar moet toegeven dat t wel zn charme en authenticiteit had en natuurlijk gaat er op deze manier weer n manier van sociaal contact verloren.
  Tank ‘m maar vol Sjoerd !

 3. Op die manier zijn ze wel van de overvallen af, en dat is alleen maar goed.
  Pinnnen kan ook niet zonder pasje.

  Ik was laatst even in Limburg, en daar was een tankmeneer die zelfs voor me ging tanken! Binnen kon ik wel pinnen.

 4. We waren vandaag bij Schiphol en een man naast ons kon niet uit de parkeer garage omdat de machine zijn pasje niet wilde accpeteren. Niemand bij de balie, niemand die rond liep. Geen idee hoe het afliep, maar het is raar als we straks niks hebben om gewoon contant te betalen.

 5. Mijn eerste werkgever, een Austin dealer in Winterswijk, had net zo,n ESSO pompstation. Er was maar een verschil, het huisje was maar de helft. En met dit weer in de zomer bloedheet binnen.

 6. Hier in mijn directe omgeving zijn nog zeker 6 bemande tankstations waar van er 3 24 uur geopend zijn met een koffiehoek en winkeltje. Voor mij hoeft die 24 uur niet, aangezien we maar 1 gewone winkel hebben die ’s nachts open is. Dat benzine kopen kan best overdag, zeker nu de auto’s minder verbruiken.

  In een naburig dorp zit een tankstation dat al 20 jaar met eigen pasjes werkt. Dat ding zit op een bedrijventerrein en je wordt er lid van. Die is echt een stuk goedkoper dan de andere tankstations in de buurt, maar met een gewone betaalpas kan je er dus niet terecht.

  Bij de meeste NS-stations is kaartjeskopen met contant geld ook niet meer mogelijk. Dat gaat alleen bij de grote stations en dan betaal je een toeslag.

  Ik heb er erg weinig last van omdat ik geen auto rij, en mijn fietsbanden kan ik zelf 24 uur oppompen.

 7. Zo’n tankstation was met name leuk omdat het er ook nog echt naar benzine rook. Kom daar eens om bij al die gelegenheden van deze tijd, waar je meer het idee hebt dat je in de supermarkt loopt en bijna vergeet dat je er was om te tanken.

 8. Inderdaad en we zullen allicht nog gescand worden ook , overal we heengaan of binnengaan.
  Nostalgisch dit plaatje.Als kind herinnert Ollie zich nog die ouderwetse benzinepompen , de geschenkjes die je altijd kreeg en terwijl er iemand in uniform van het merk je tankte , zeemde iemand anders je ruiten ! En nu staat ge tegen een automaat te praten en moet ge zo snel mogelijk de site verlaten.0 Herinner je nog deze spreuk ? “Stop een tijger in je tank!”

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: