Cadeau
Cadeau

Cadeau

Gisteravond heb ik met plezier gekeken naar een onverwacht geschenk. Mijn vrouw was verdwaald op internet en had daar een CD box gezien over film & fotografie. Zomaar onverwacht lag deze box met 4 dvd’s gisteren op mij te wachten. En wat moet je dan, moeilijk gaan doen of lekker makkelijk naar het scherm gaan kijken. Het laatste dus.
de volgende films zaten in de box. Voor geenteresseerden, hij is voor 19.95 bij de volkskrant te koop. (je moet toch wat als de verkoop van kranten stagneert)

film en fotografie

The Impassioned Eye – Henri Cartier-Bresson
The Impassioned Eye is een portret van legende Henri Cartier-Bresson, in zijn tijd een grootheid en wordt nu beschouwd als de grootvader van het huidige fotojournalisme.
Regie: Heinz Betler

Riviera Cocktail – Edward Quinn
Het werk van fotograaf Edward Quinn staat centraal in Riviera Cocktail, waarin een portret wordt geschetst van het glamoureuze leven aan de Franse Riviera in de jaren vijftig.
Regie: Heinz Betler

Manufactured Landscapes – Edward Burtynsky
De documentaire Manufactured Landscapes volgt fotograaf Edward Burtynsky op zijn reis naar China, waar hij fotoes maakt van emanufactured landscapese, landschappen die aangetast zijn door vervuiling. Zijn fotoes strelen het oog en roepen tegelijkertijd vragen op over onze eigen verantwoordelijkheid.
Regie: Jennifer Baichwal

Life through a lens – Annie Leibovitz
Life through a Lens biedt een interessante kijk op het leven en werk van de wereldberoemde fotografe Annie Leibovitz, gezien door de ogen van haar zuster, filmregisseuse Barbara Leibovitz.
Regie: Barbara Leibovitz

19 Comments

  1. Dat zijn de fijne verrassingen in het leven. Zelf kocht ik voor twee hele euro’s gisteren een dubbel-dvd van Jacques Cousteau die ik eerdaags met m’n kinderen wil gaan bekijken.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.