the couchhikers guide to the city
the couchhikers guide to the city

the couchhikers guide to the city

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt een nieuw soort van toerisme te zijn. In plaats van in een duur hotel in de stad te gaan zitten leef je eens een maand of zo op de couch van iemand anders. Ofwel even een zwervend bestaan in een grote stad.Er bestaan websites waar mensen hun bank aanbieden als slaapplek. Hier hoeven ze niets voor terug te hebben, ze zien het als een leuke manier om mensen te leren kennen. Vooral studenten Frans kunnen zo op een goedkope manier naar Parijs, of Duits naar Berlijn en ga zo maar door. Ook hier in Amsterdam begint het op te komen. in Amsterdam bijv. kun je al op meer dan 3000 plaatsen een nachtje op de bank of in het een bed van iemand anders doorbrengen. Hoe kom je erbij, lees maar eens het artikel op deze site. En al surfend kom je er wel, of is dit toch een broodje aap verhaal… Aan u de keus.

bvision.nl

16 Comments

  1. Heb er ooit een reportage over gezien op tv, je weet natuurlijk nooit wat je aantreft, niks voor mij.

    Wel een gave couch heb je uitgezocht, om te zien dan, betwijfel of je er lekker op ligt šŸ˜‰

  2. Heb het wel eens gedaan, bij relatief vreemden op de bank slapen. Had er hier zelf ook een paar in de loop der jaren. Best gezellig, zolang je niet al te veel luxe verwacht. Heb zelf al een Pool, een Amerikaanse en een Engelsman op de bank gehad. Zelf heb ik een bank als slaapplek gebruikt in New York, Frankfurt en Parijs. O ja, en Leipzig. Dit jaar wellicht in Dresden en Antwerpen. Ben nu al benieuwd wie er bij mij op de bank komt te liggen. Altijd weer een verrassing. Ik gebruik er geen website als couchsurfing.org voor maar ga af op een netwerk van vrienden en kennissen. Goedkoop en gezellig!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.