the couchhikers guide to the city

Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt een nieuw soort van toerisme te zijn. In plaats van in een duur hotel in de stad te gaan zitten leef je eens een maand of zo op de couch van iemand anders. Ofwel even een zwervend bestaan in een grote stad.Er bestaan websites waar mensen hun bank aanbieden als slaapplek. Hier hoeven ze niets voor terug te hebben, ze zien het als een leuke manier om mensen te leren kennen. Vooral studenten Frans kunnen zo op een goedkope manier naar Parijs, of Duits naar Berlijn en ga zo maar door. Ook hier in Amsterdam begint het op te komen. in Amsterdam bijv. kun je al op meer dan 3000 plaatsen een nachtje op de bank of in het een bed van iemand anders doorbrengen. Hoe kom je erbij, lees maar eens het artikel op deze site. En al surfend kom je er wel, of is dit toch een broodje aap verhaal… Aan u de keus.

bvision.nl

16 Comments

 1. Heb er ooit een reportage over gezien op tv, je weet natuurlijk nooit wat je aantreft, niks voor mij.

  Wel een gave couch heb je uitgezocht, om te zien dan, betwijfel of je er lekker op ligt 😉

 2. Op die manier heb ik jaren geleefd en geloof me er was geen reet aan.

 3. goh, ja, dat is toch wel een leuk iets.
  Als je van avontuurlijk houdt!

 4. Uh, dan blijf ik toch maar liever in mijn puinbakkenhuisje!!!!

 5. had er ook van gehoord,
  maar wij doen er niet aan mee…………………

 6. Had er vaag al eens van gehoord maar weet niet goed wat er van te vinden!?

 7. Heb het wel eens gedaan, bij relatief vreemden op de bank slapen. Had er hier zelf ook een paar in de loop der jaren. Best gezellig, zolang je niet al te veel luxe verwacht. Heb zelf al een Pool, een Amerikaanse en een Engelsman op de bank gehad. Zelf heb ik een bank als slaapplek gebruikt in New York, Frankfurt en Parijs. O ja, en Leipzig. Dit jaar wellicht in Dresden en Antwerpen. Ben nu al benieuwd wie er bij mij op de bank komt te liggen. Altijd weer een verrassing. Ik gebruik er geen website als couchsurfing.org voor maar ga af op een netwerk van vrienden en kennissen. Goedkoop en gezellig!

 8. Ja, hier had ik weleens over gelezen, een soort B&B maar dan anders.

 9. Ik zou het niet doen, maar anderen blijkbaar wel! 🙂
  groetjes,
  Elmar

 10. Ik kende het fenomeen al, maar mij trekt het niet echt.

 11. Daar had ik nog nooit eerder van gehoord. Maar moet je echt op de bank slapen??

 12. Eh , Ollie denkt dat hij problemen met zijn eega zou krijgen!

 13. Eh , liever niet !

 14. eerst een nieuwe zetel hier, de huidige is ratsversleten

 15. Dit bestaat echt al jaren hoor.

 16. Ja, had er al van gehoord, maar nee niets voor mij.

Geef een reactie