Een miljoen
Een miljoen

Een miljoen

Ik las net dat er een miljoen Nederlanders op vakantie zijn. Dat zijn heel wat huizen die leeg staan. Op weg naar mijn werk kom ik dan ook langs diverse huizen waaraan duidelijk te zien is dat de mensen op vakantie zijn. En ook in blogland lees je vaker dat mensen een tijdje met het hele gezin op vakantie zijn. Een slechte zaak eigenlijk. Aan de andere kant vind je natuurlijk ook niet altijd iemand die op je huis kan passen en hoop je dan dat de buren een oogje in het zeil houden. De sociale controle zoals die er vroeger was, iedereen kon iedereen, die is er op veel plaatsen echter niet meer. Ofwel het dievengilde kan weer zijn slag slaan. Gelukkig is het te warm om hard te werken en blijven ze ook lekker ergens op een terrasje zitten. Alhoewel, werken met de tegenwoordig alom verkrijgbare oplaadbare gereedschappen is er voor de professionele inbrekers ook niet meer bij.
Maar daar wilde ik hethelemaal niet over hebben. Eigenlijk wilde ik aan mijn lezers alleen maar vragen wat ze, als niet Limburgers, nou echt typisch Limburgs vinden.

bvision.nl

21 reacties

 1. Wij houden hier wel oogjes in het zeil hoor, bij allerlei buren 😉 Maar dit is dan ook een vriendelijk oud straatje, kben er niet voor niks naar terugverhuisd 😉

  Wat ik typisch Limburgs vind…? Eigenlijk weet ik het niet… Het On-hollandse, zou ik zeggen.. 🙂 En trompettist Nico Gerards natuurlijk (al kan ik van hem geen website vinden om het te onderstrepen ;-})

 2. frank-103

  Het landschap en de Limburgse vlaaien. Voor de eerste moet ik op vakantie naar limburg en de 2e verkopen ze hier ook op het dorp. Volgens mij is 1 week geen bericht op je blog zetten even erg als vertellen dat je op vakantie bent.

 3. Hier in de straat valt het erg mee. Het straatje is zo smal dat je bij elkaar naar binnen kan kijken. Mensen maken ook afspraken met elkaar over planten water geven, de kat naar buiten schoppen en de post opruimen. Dat laatste is belangrijk, want aan een stapel post kan je ook zien dat iemand niet thuis is. Voor mij hoeft het niet zo. Er is niets te halen, behalve een kapotte TV en een overjarige laptop. Mijn huidige laptop heeft ook kuren, maar die raak ik liever niet kwijt. Ik berg ‘m dan ook op een slimme manier op.

  Echt (Nederlands Zuid-)Limburgs is toch het landschap. In Nederland, Duitsland en andere landen vind ik geen 2de.

  Verder zijn het aardige mensen, maar het gaat mis op humorgebied. Met de meeste mensen kan ik lol maken, Groningers, Schotten, Fransen, Finnen, Chinezen, Amerikanen noem maar op. Het gaat bij mij alleen af en toe mis met Hagenezen, en Limburgers en een verdwaalde Brabander. Duidelijk een compatibiliteitsprobleempje, waar ik tegenwoordig rekening mee hou.

 4. Nou, een limburger ben ik niet..
  Dus dan maar even ingaan op je vakantie verhaal!
  Ik vind dat je groot gelijk hebt hoor. Al die mensen die via blogs, hyves, facebook en alle andere digitale werelden, laten weten dat hun huis leeg staat.

  Kun je net zo goed meteen een reclame uitzenden op tv:
  “Wij zijn op vakantie. Ons huis adres is: Humorlaan 4, Amsterdam. Kom gerust langs om tv, stereo, pc en/of dure sieraden te stelen. Vriendelijke groet!”

  hihi

 5. Oh gosh memories toen ik een aantal jaren achter elkaar met familie verbleef in Zuid Limburg, Mechelen, Gulpen, slenaken, wat vind ik typisch Limburgs, vanaf het moment dat ik daar arriveerde in een U vakwerkboerderij en daar mocht verpozen voor twee weken… was ik daar verliefd op en is typisch Limburgs!

  Net als de bakker die schijnbaar eerst begint met vlaaien bakken en deze op een bepaald tijdstip pas gehaald kunnen worden en je handen nog verbrand omdat de vlaai net uit de oven is en dan warm bij de koffie (voor mij toen fris) mogen eten 😉

  De wandelingen langs en in de Geuldal, heuvelachtig gebied zo uitgestrekt en toch intiem… ooit heb ik mijn hart daar verloren en wenste ik dat ik zelf een vakwerkboerderijtje zou bezitten om te wonen :O

  XXX

 6. Bij ons komt altijd iemand in mijn huis wonen als ik op vakantie ben. Meer om voor mijn dieren te zorgen, dan dat het bewoond is. Als ik niemand zou hebben om dat te doen dan zou ik thuis blijven. Het dievengilde slaat ook overdag als men werken is wel toe. Typisch Limburgs? wat dacht je van: huidvleisch, zoervleisch, bloodwoosch, reubensop, nonnevotten, knien in ’t zoer, riestevlaai; de sjutterie en het OLS en her en der de restanten van het mijnverleden. Mergel- en vakwerkhuizen en niet te vergeten onze heuvels met uitzicht op beekjes en hoogstamboomgaarden, maar die laatsen zijn op hun mooist in het voorjaar als ze in bloei staan. 😉

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.