Schaamhaar

Wist u dat het woord ´kamikaze´ uit de dertiende eeuw stamt en ´goddelijke wind´ betekent?. En terzijde, wist u ook dat heet water sneller bevriest dan koud water?. Ik wist het niet. Ik wist ook niet dat slechts 20% van de Sahara uit zand bestaat. En ik wist ook niet dat de vrouwen in het oude Griekenland hun schaamhaar geheel wegscheerden… dat laatste zette mij aan het denken. Ik vraag me dan meteen af of ze toen al scheermesjes hadden, en spiegels, en of dat een kapper dat deed. Een nader persoonlijk onderzoek wees uit dat ze destijds met een soort ontharingscrème werkten. Die waren dus hun tijd ver vooruit. Als ik naar het tegenwoordige gehannes met die mesjes kijk, kunnen we nog heel wat leren van die oude grieken. Ik moet toch eens op zoek naar dat recept voor die crème, en uiteraard naar een aantal proefdierenpersonen van het vrouwelijke soort. Ik ben dan het mannetje met de schaamhaarmachine…. of gaat dit te ver misschien.

bvision.nl

24 Comments

 1. Grappig artikel. Ik wist echter niet dat heet water sneller bevriest dan koud water. Het lijkt me onwaarschijnlijk maar als jij het zegt, zal het wel waar zijn :p !

 2. Ik vermoed dat het iets met olijven te maken heeft…

 3. Die foto is echt hilaaarisch haha!
  Dat ze toen al ontharingscrème hadden zeg.. Nooit gedacht!

 4. Wat je toch allemaal uitzoekt… 😉

 5. Heb je weleens geroken aan die crèmes…dat wil je echt niet dat dáár iemand zo ruikt…en het mesje..och je weet…oefening baart kunst…bij regelmatigheid : kras..kras..kras…gepiept..

 6. In geen geval ontharingscrème voor mij! Scheermesjegepruts’ valt reuze mee hoor!

 7. hopelijk is het niet door dit recept dat de ouwe grieken uitgestorven zijn.

 8. Woehaa. 😉
  Ik zou als ik jou was eerst maar eens die proefvrouwen vinden. 😉

 9. Hoi Sjoerd ! Ben terug van weggeweest en heb me effe zoet gehouden met t bekijken van al je gemiste postjes. Zo te lezen zijn er heel wat blogproblemen geweest in deze stille blogtijd, niet alleen bij jou, ook bij Jan en de Skynetblogs in Belgie moesten er ook aan geloven. Jij bent zelf wel behoorlijk bij de pinken om dit allemaal zelf op te lossen, maar voor mij was t toch n enorm zoek en prutswerk pfff, je blogje mag zeker gezien worden ! Zelf heb ik ook n nieuwe layout, maar ben nog niet zeker of ik deze wel ga houden, kan zijn dat ik één der dagen terug mn ouwe vertrouwd outfit aantrek.
  Hier was het tropisch warm met de nodige onweders heb ik begrepen (2 postjes die bijzonder in mn smaak vallen trouwens : zonnig zuiden en poedel haha). In Madeira heb je op dat gebied het ideale klimaat, s winters tussen 15 a 19 gr en nu was t daar elke dag zo tussen 23 en 25 gr , maw warm genoeg om te plonsen in t zwembad maar anderzijds ook weer niet té heet voor uitstapjes, trein-of busreizen(!remember!) en wandelingen.
  Groetje,
  AmaZony

 10. whahahaha wat een verhaal zeg,
  van dat warme water dat wist ik wel,
  maar de rest niet, die creme daar liepen ze dus op voor uit,
  🙂

 11. Ik wist dat warm water eerder bevriest, maar waarom dat is, dat weet ik dan weer niet.

  Dat van de grieken wist ik ook niet. Mijn gok is dat ze het harsten toen want die techniek is al heel heel heel oud. 🙂 (en pijnlijk)

 12. De oude (en nieuwe) Egyptenaren ontharen met een soort van suikerpapje. Ooit uitgeprobeerd op m’n onderarm….. maar nee, aan mij niet besteed. Het deed zo’n pijn, als ik daar nog aan terugdenk, brrr. Fijn weekend!

 13. Heb hier wel een leuke anekdote over maar misschien niet geschikt voor ieders ogen…;-)

 14. Het gaat mij niet snel te ver …
  Presenteer je binnenkort wel wat foto’s van je proefpersonen voor en na behandeling? 😉

 15. whahahahahaha ja erg leuk Sjoerd en uhm van warm water wist ik net als de Sahara, warm water dankzij mijn Friese opa, daarom een schaatsbaan in de avond even in lauw/warm water zetten zodat het de dag erop weer een prachtige baan is, met name glad enzo 😉 En de Sahara had ik op school al eens geleerd, zomaar tussendoor 😀

  Van het schaamhaar wist ik dan niet en tsjah.. er zijn ook kappers voor hoor 😛

  XXX

 16. Is deze maaier voor het gladde gedeelte ook met rupsbanden verkrijgbaar?

 17. Oh gut, we krijgen een Sjoerd’s ontharingssalon 😀

 18. Persoonlijk heb ik nog nooit het gehannes van die meisjes mogen aanschouwen…

 19. Ik zou zeggen: schaam je nergens voor en scheer je vooral niet weg…

 20. Tja, die crème is er al wel hoor, Veet ontharingscrème, maar ik zou toch liever het mesje hanteren, die crème is a la waxen een beetje pijnlijk denk ik, zeker in die streek… btw, wat een praatje voor de vroege morgen zeg… haha

 21. Het gaat pas te ver als je dit zelf vind natuurlijk 😉

 22. Haha, jij bent echt aan een vrij weekend toe.
  Fijne vrijdag en op naar een heel goed weekend.

 23. Ik heb er een machine voor, helemaal kaal is het nooit. Maar dat hoeft ook niet.

 24. Ik zou wel een zitmaaier nemen, dan heb je tenminste je handen vrij 😉

Geef een reactie