Saporoshez
Saporoshez

Saporoshez

bvision.nl

Een woord om je nek over te breken. maar dit was een autofabrikant uit Rusland die toch ook in Nederland actief was. Het was een van de velen die kopieën maakte van Europese auto’s die hier uit de modellenreeks waren verstoten. De modellen waarmee deze fabrikant in Nederland actief was waren de Jalta en de hier afgebeelde ZAZ.
De Saporoshez 965a werd in Nederland op de markt gebracht onder de naam Jalta 3A3 en was een op de Fiat 600/850 gebaseerde auto.
De Saporoshez 966 werd hier op de markt gezet als ZAZ 966. Deze wagen was gebaseerd op een NSU Prinz, deze had een viercylinder motor van 1000 cc. en later zelfs 1200 cc.
Het mocht niet baten….

bvision.nl

16 Comments

  1. Fiat ken ik wel, dit model iets minder al lijkt ie erop? Sjoerd, ik ben totaal een leek met auto’s, ik vind iets mooi of niet, en ja als bijrijdster kijk ik meer naar de luxe van een auto en het uiterlijk en de kleur, de rest niet eigenlijk 😉

    XXX

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.