De trein en de Drone
De trein en de Drone

De trein en de Drone


Drone

Nee, schrik niet, we waren met de auto in Eindhoven. De trein is even passé. Als je vroeg komt en start vanuit de Heuvelgallerie, heb je bij het Piazza Eindoven honger. We kozen om een kleinigheidje te eten (broodje zalmsalade) bij La Place. en waar ga je dan zitten, links binnen of rechts buiten. Buiten betekent dan tussen alle rokers eten, of binnen uitkijken op het spoorwegemplacement van station Eindhoven. Ik heb absoluut niets tegen rokers, maar roken als ik aan het eten ben vind ik not done, sorry. Het werd dus links. Dat vond A. dus helemaal niks. Heel deprimerend zo’n stel vuile spoorlijnen. Ik vond het prachtig. Al die treinen, de ICE kwam voorbij, een hondenkop, en ga zo maar door. En zo is voor de een iets prima, en de andere vindt het maar niets Mijn wijntje was prima, en u raadt het al…


Drone

Mijn vriend Humberto had deze week wat tijd over en heeft de basiskleur van de Drone helemaal aangebracht op het model. Nu nog de striping en de decalls en hij mag vliegen…

28 Comments

 1. Ik vind het echt cool dat men voortaan verbiedt om in openbare plaatsen te roken. Ik ga volkomen akkoord met jou betreffende het feit dat het uiterst onaangenaam is om naast een roker te eten. Passief roken ergert mij iedere keer weer. Helaas kunnen we niet iedereen verplichten tot stoppen met roken !

 2. Ook al rook ik zelf, ik probeer rekening te houden met de niet-rokers, zelfs buiten op ’t terras kan je zodanig n plaatsje kiezen zodat de rook niet in iemands richting waait en tijdens t eten : nee dat is zeker niet aangenaam ! Ben al blij dat ik hier redelijke reacties lees tov de rokers want sommigen gaan er echt n beetje te ver in. Maar die mogen er dan ook van op aan dat ze de rook van voren krijgen zenne ! Wederzijds begrip is toch niet teveel gevraagd he ?
  Groetje,
  AmaZony

 3. Wow…knap dan zeg!
  Dat moet een heel werk zijn.
  Geweldig zo’n hobby te hebben.

  Ja, mijn reaktie klinkt wat recht door zee maar zo denk ik er over. Ik word nu ook al op terrassen aangesproken en dat gaat me gewoon net ff iets te ver. Ik hou overal rekening met mensen, vraag altijd keurig: “mag ik…? ” maar ze moeten me niet weer van buiten naar binnen gaan jagen 😉

  Fijne avond nog!
  Grtz

 4. Ik heb tot nu toe alleen buiten gezeten bij La Place omdat het warm was, en ook rustig buiten dus geen rokers. Wel vervelend brutale duiven…

  Ik wist ook niet dat de andere kant uit kijkt op het spoor, dat vind ik ook wel interessant om te kijken.

 5. De niet rokers zitten de hele winter buiten op een terras te vernikkelen in de kou omdat de rokers dat zo willen…het lijkt me logisch dat ze dan zomers ook niet de niet-rokers plaatsen bezet gaan houden maar binnen gaan zitten als ze er last van hebben, da’s wel zo eerlijk toch?

  Wow…wat een prachtig model daar op tafel!
  Bouw je die zelf????

  Grtzzz

 6. ria

  Het blijft geven en nemen met de rokers, moet ik als roker het hele jaar naar buiten als ik eens uit ben is het nog niet goed. Ik kan ook wel van treinen genieten en wat jullie vliegtuig betreft, dat wordt weer spannend! Mooi is hij zeker geworden.

 7. En mijn reactie is met FireFox voltooid, wel kreeg ik gisteren, voor Downer even, dat de flash was gecrashed in FireFox en dat ik iets even opnieuw moest doen, deed ik en schijnbaar was dat genoeg… Dat zag ik weer in G-mail dan

  XXX

 8. Ja dat roken tijdens het eten, zo smerig! En dan ben ik zelf een rookster, daarom ben ik ervoor in het restaurant wel rookvrij te houden, maar buiten een terras waar je dan wel heen kunt zonder dat anderen er last van hebben, oké bij La Place is buiten zitten gegarandeerd dat ze roken, maar ja ze eten niet allemaal op idem tijd wel?

  Thuis mag er pas gerookt worden als iedereen klaar is! GEzien dochter en vriendin ook roken en er een handje van hadden om een peuk op te steken als ze zelf klaar zijn met eten en jij moet nog beginnen bij wijze van… :S

  Gatver, dat heb ik er gauw uitgejast!

  Naast of boven spoor zitten, ik kan er intens van genieten, prachtig vind ik het, hoe groter het station hoe mooier het is, maar ik ben altijd al gek geweest op treinen en spoorbanen, groot en klein 😀

  XXX

 9. Sjoerd , Ollie is vorige vrijdag in “La coupole” geweest in St. Omer (frankrijk) een bunker voor V2 raketten . Ze hebben wel er nooit een afgevuurd. maar het is heel interessant voor iemand als u , want ze hebben er een waar museum van gemaakt over de geschiedenis van WOII en de race van het maken van raketten.

 10. Ik heb het al eerder gezegd, wat een ontzettend gave hobby hebben jullie toch!

  Sommige mensen vinden het gek, ik kan ook genieten van treintjes kijken. Hetzelfde geldt voor luchthavens, kan me daar best een paar uurtjes vermaken, zonder reisstress dan natuurlijk 😉

 11. La Place ken ik in Eindhoven. Ga er altijd met mijn moeder salade eten als we gaan shoppen. Je hebt vast helemaal achteraan gezeten. Daar heb ik dus nog nooit gezeten.
  Ik zit altijd rechts, net bij de deuren. Dus nog niet tussen de rokers, gelukkig maar want dat vind ik ook niet zo prettig.
  De Drone ziet er goed uit. Ben benieuwd naar de volgende details.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.