Foyle’s war
Foyle’s war

Foyle’s war

We zijn verslaafd geraakt aan de vakantiestres. Niet dat we op vakantie gaan of vakantie hebben, maar er is niets op TV, buiten alleen maar herhalingen. Toevallig waren we laatst bij Blokker waar een serie van 10 DVD’s stond die ons wel aanstond, Foyle’s war. Foyle, is een Engelse hoofdinspecteur van politie in het Engelse Hastings, die in de tweede wereldoorlog in Engeland zijn mannetje moet staan als het gaat om politietaken. Naast de diverse uitstekend gespeelde personages rondom Foyle, doen de gebruikte attributen mij watertanden. Schitterende auto’s uit die tijd, en niet te vergeten de oude vliegtuigen waarin zoon Andrew rondvliegt. Ik durf niet eens te vertellen dat deze hele box in de uitverkoop niet meer dan 10 euro kostte voor deze 10 DVD’s. We zijn er echt avonden mee zoet. Het plot van de meeste verhalen is meestal verrassend en achteraf verklaarbaar. Niet voorspelbaar overigens. Het mooie aan deze serie is dat je op de achtergrond het hele verloop van de tweede wereldoorlog in Engeland meekrijgt. Een plezier om naar te kijken, maar ik betwijfel of ze nog te krijgen zijn.

bvision.nl

22 Comments

 1. hoihoi!
  1e reactie: Jij steelt helemaal geen ‘vette vrijdagen’! Anders ga ik je aanklagen en minimaal een euro vragen voor evt.. eh schadevergoeding? haha!

  2e punt: Je contact formulier(Meel me) doet het bij mij niet.
  Misschien ligt het aan mij hoor, maar check het voor de zekerheid even zou ik zeggen! 😉

  Groetjes!!

 2. Dat zijn echt van die aankopen waar je dan heel erg van kunt genieten. overigens In therapie is een dagelijkse nieuwe serie die om 22.40 uur wordt uitgezonden. Toegegeven, je moet er wel van houden…

 3. Lee-Z

  d’r was ooit eens zo’n site op internet waar je oude series die niet officieel op dvd waren verschenen toch op dvd kon krijgen…daar heb ik bv. Colditz gescoord (de j70 serie, niet dat latere spul)

  kweetalleennie of die site d’r nog is..

 4. Goed zoeken, dan moet dat toch te doen zijn. Leuk hoe soms vermaak en iets leren kan worden gecombineerd. Ik heb mijn ouders de serie In Europa van Geert Mak cadeau gedaan, 9 dvd’s, ze hebben genoten… en wat geleerd…

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.