Foyle’s war

We zijn verslaafd geraakt aan de vakantiestres. Niet dat we op vakantie gaan of vakantie hebben, maar er is niets op TV, buiten alleen maar herhalingen. Toevallig waren we laatst bij Blokker waar een serie van 10 DVD’s stond die ons wel aanstond, Foyle’s war. Foyle, is een Engelse hoofdinspecteur van politie in het Engelse Hastings, die in de tweede wereldoorlog in Engeland zijn mannetje moet staan als het gaat om politietaken. Naast de diverse uitstekend gespeelde personages rondom Foyle, doen de gebruikte attributen mij watertanden. Schitterende auto’s uit die tijd, en niet te vergeten de oude vliegtuigen waarin zoon Andrew rondvliegt. Ik durf niet eens te vertellen dat deze hele box in de uitverkoop niet meer dan 10 euro kostte voor deze 10 DVD’s. We zijn er echt avonden mee zoet. Het plot van de meeste verhalen is meestal verrassend en achteraf verklaarbaar. Niet voorspelbaar overigens. Het mooie aan deze serie is dat je op de achtergrond het hele verloop van de tweede wereldoorlog in Engeland meekrijgt. Een plezier om naar te kijken, maar ik betwijfel of ze nog te krijgen zijn.

bvision.nl

22 Comments

 1. Ik heb inmiddels de hele serie gekocht en gezien (Blokker, Free record shop, Bol.com). Meer dan uitstekend!

 2. ‘k Had er nog nooit van gehoord, maar Engels is eigenlijk altijd goed en tot in de puntjes verzorgd. Veel kijkgenot gewenst!

 3. Foyles war is zoals Dad’s Army , echt Engels , maar nietemin voor ! Stel u voor alleen in de oorlog tegen de vijand , hoe moet dat geweest zijn ?

 4. Op internet vast nog wel te vinden…
  Zo te zien erg interessant. 🙂

 5. Niks voor mij zo’n serie. Ik hou niet van die politie/detectiveseries. Ik heb het graag luchtig zoals Friends. Die kan ik blijven kijken.

 6. Best wel eng zo vrolijk ze kijken.

 7. hoihoi!
  1e reactie: Jij steelt helemaal geen ‘vette vrijdagen’! Anders ga ik je aanklagen en minimaal een euro vragen voor evt.. eh schadevergoeding? haha!

  2e punt: Je contact formulier(Meel me) doet het bij mij niet.
  Misschien ligt het aan mij hoor, maar check het voor de zekerheid even zou ik zeggen! 😉

  Groetjes!!

 8. Is toch naar de verhalen van Elisabeth George? Hebben daarvan alle boeken in de kast staan.

  NB niks op TV? Vanavond is Ajax te zien!

 9. ik ken hem ook niet en ik ben dol op die engelse dektetives zit er nu ook weer 1 te kijken op tv,
  toch maar eens kijken of ie er nog is

 10. Dat zijn echt van die aankopen waar je dan heel erg van kunt genieten. overigens In therapie is een dagelijkse nieuwe serie die om 22.40 uur wordt uitgezonden. Toegegeven, je moet er wel van houden…

 11. d’r was ooit eens zo’n site op internet waar je oude series die niet officieel op dvd waren verschenen toch op dvd kon krijgen…daar heb ik bv. Colditz gescoord (de j70 serie, niet dat latere spul)

  kweetalleennie of die site d’r nog is..

 12. Heb er ook nog nooit van gehoord, lijkt me een leuke serie.
  Misschien toch maar eens vaker kijken bij Blokker en Kruidvat naar DVD’s voor een prikkie.

 13. Blokker heeft vaak prachtige DVD’s voor een prikkie. Deze serie ken ik niet, maar ik wens je er een aantal aardige uurtjes mee.

 14. ik heb deze serie op tv gevolgd en vond m ook heel bijzonder. ik denk dat ik nog even bij de blokker langsloop straks 😉

 15. Dat klinkt geweldig en dat heb ik ook inderdaad, her en der zijn er wel nieuwe dingen maar ik ben blij met mijn eigen dvd collectie en dat ik kan kiezen wat ik in de herhaling wil zien 😉

  XXX

 16. Ja, dat is een mooie serie, erg goed geacteerd ook.

 17. Mijn tv staat weinig aan, zit ook vaak lekker even buiten ’s avonds. Zo heb je toch waar voor je geld 😉

 18. Goed zoeken, dan moet dat toch te doen zijn. Leuk hoe soms vermaak en iets leren kan worden gecombineerd. Ik heb mijn ouders de serie In Europa van Geert Mak cadeau gedaan, 9 dvd’s, ze hebben genoten… en wat geleerd…

 19. Nooit van gehoord, lijkt me wel een heel interessante serie te zijn. De foto bij dit artikel geeft mij bij de eerste blik het gevoel dat het wassen beelden bij Madam Tussaud zijn. Vooral de pose van die man links op de foto versterkt deze indruk.

 20. Ik ken de serie niet. Mss wel eens leuk. Frost vond ik wel altijd erg leuk.

 21. Deze serie ken ik niet, maar wel andere waar ik ook veel plezier aan beleef. Waaronder Silent wittness.
  Jullie veel kijkplezier.

Geef een reactie