In the beginning…


bVision Photography

De start van ieder modelbouwproject begint bij het uitzoeken van een model. Je hebt modellen waar je makkelijk mee kunt vliegen en je hebt de meer gewaagde modellen. Omdat we weer eens een bijzonder toestel willen maken en je die dingen niet vanaf een plaatje kunt maken, is de volgende stap uiteraard het vinden van een goede tekening. Op de foto zie je hoe zo’n tekening eruit ziet. Als we dan helemaal geluk hebben, vinden we de tekening ook nog als CAD tekening zodat we er meteen me aan de slag kunnen. Maar helaas het toestel wat er nu gaat komen wordt weer eens het betere handwerk. Netjes vanaf de tekening alles klaar maken. Het materiaal hebben we ook al bepaald. Het toestel wordt weer voor het grootste gedeelte uit depron gemaakt (de vleesschaaltjes van Appie). Het XPS (roofmate) gaat weer even de plank op. Op de onderste foto het model wat we tussendoor aan het bouwen zijn om weer even aan de eigenschappen van het depron te wennen. En nee, op de Drone na, die de testvlucht niet heeft overleefd door een storing, ze vallen niet uit de lucht. We hebben momenteel modellen die we na de eerste vlucht al verkocht hebben, het wordt nog eens wat. In de zomer is het op het veld goed vertoeven (nou ja als het droog is). In de winter is het bouwen leuker, en het lijkt wel herfst, toch…


bVision Photography

22 Comments

 1. Toen ik nog veel kleding zelf maakte, was ik altijd bezig met patronen. Daar doet me dit wel iets aan denken.

 2. Ik blijf het een heel bijzondere bezigheid vinden, waarvoor ik, ook gezien de resultaten, alleen maar respect heb.

 3. Het blijft het betere knip en plak werk natuurlijk. 😉
  Maar het is wel leuk zo’n hobby! Ik doe het jullie in elk geval niet na…

 4. tot aan het cad tekenen snap ik het heel goed,
  ( als je een kopietje nodig hebt!!!)
  de rest zie ik als het klaar is.

 5. Wat een heerlijke hobby en ook zo leuk om gezamenlijk aan een project te werken en met de modellen te vliegen. Wat een schitterend vliegtuig op de foto.

 6. Lijkt me echt een mooie hobby, en dan vooral het vliegen natuurlijk.

 7. Gaaf!

  Maar begin je niet met eenvoudige modellen en worden ze steeds moeilijker? En stel je ook veel zwaardere eisen aan een model?

 8. Moest lachen om die vleesschaaltjes Zal ik ze sparen voor je? 😀

  Lijkt me een secuur werkje, maar erg leuk.

  Vanmiddag is het hier écht herfstweer inderdaad…

 9. Met deze hobby hoef je je het hele jaar niet te vervelen, dat is wel duielijk.

 10. Tijdens m,n LTS opleiding in het “stenen tijdperk”kreeg ik technisch tekenen en schetsen als èèn van de vakken. Dus je moest nog wel eens wisselen tussen de HB getallen van je potloden en stiften. CAD maakt het allemaal veel eenvoudiger.

  In m,n krakers verleden als anarchist in Mokum heb ik ooit wel eens gedacht om model vliegtuigjes in te zetten tegen de ME.

 11. Zeer boeiend! En stiekum ben ik wel een beetje jaloers zelfs…;-) Heel veel plezier!

 12. Het blijft een leuke afwisselende hobby, waar je altijd mee bezig kunt zijn.

 13. een 3D printer gaat er natuurlijk ook komen – – die snijdt die CAD tekening voor je op maat – – zou die passen in 3X4? – 😉

 14. Ik vind het knap dat mensen het geduld op kunnen brengen om zoiets te maken. En überhaupt de skills.

 15. Het is een heus proces waar je doorheen moet. Wat ik me afvraag is of je er wel echt mee durft te vliegen. Als er eentje crasht is dat toch heel erg zonde van al je tijd en het geld?

 16. Vleesschaaltjes van Appie ? Verklaar eens nader . Hier was het mooi weer !

 17. Herfst? Gister was het hier anders heerlijk weer

 18. Ik vind het knap dat je het kan, van een tekening een werkend model maken.
  Het mag dan wel een beetje herfst lijken, maar we de zomer is nog niet voorbij. En wie weet wat de nazomer nog aan mooi vliegweer brengt.

 19. Het blijft een heel gepuzzel.
  Succes…!!

 20. Tekening lezen is wel een vak.

Geef een reactie