In the beginning…
In the beginning…

In the beginning…


bVision Photography

De start van ieder modelbouwproject begint bij het uitzoeken van een model. Je hebt modellen waar je makkelijk mee kunt vliegen en je hebt de meer gewaagde modellen. Omdat we weer eens een bijzonder toestel willen maken en je die dingen niet vanaf een plaatje kunt maken, is de volgende stap uiteraard het vinden van een goede tekening. Op de foto zie je hoe zo’n tekening eruit ziet. Als we dan helemaal geluk hebben, vinden we de tekening ook nog als CAD tekening zodat we er meteen me aan de slag kunnen. Maar helaas het toestel wat er nu gaat komen wordt weer eens het betere handwerk. Netjes vanaf de tekening alles klaar maken. Het materiaal hebben we ook al bepaald. Het toestel wordt weer voor het grootste gedeelte uit depron gemaakt (de vleesschaaltjes van Appie). Het XPS (roofmate) gaat weer even de plank op. Op de onderste foto het model wat we tussendoor aan het bouwen zijn om weer even aan de eigenschappen van het depron te wennen. En nee, op de Drone na, die de testvlucht niet heeft overleefd door een storing, ze vallen niet uit de lucht. We hebben momenteel modellen die we na de eerste vlucht al verkocht hebben, het wordt nog eens wat. In de zomer is het op het veld goed vertoeven (nou ja als het droog is). In de winter is het bouwen leuker, en het lijkt wel herfst, toch…


bVision Photography

22 reacties

  1. Tijdens m,n LTS opleiding in het “stenen tijdperk”kreeg ik technisch tekenen en schetsen als èèn van de vakken. Dus je moest nog wel eens wisselen tussen de HB getallen van je potloden en stiften. CAD maakt het allemaal veel eenvoudiger.

    In m,n krakers verleden als anarchist in Mokum heb ik ooit wel eens gedacht om model vliegtuigjes in te zetten tegen de ME.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.