De varaan – door Frank (van IkFotograag.nl)

Het dier op de foto’s is een varaan, welke is gefotografeerd op een kunstrotspartij bij het zwembad van het hotel tijdens mijn laatste vakantie. Onder de rots is een hol waarin hij zich verstopt als het te heet, of te druk is aan het zwembad. Als het heel rustig is dan zwemt hij zelfs in het zwembad. Filmpjes hiervan zijn op het internet bij YouTube terug te vinden. Varanen zijn roofdieren. Ik heb zo’n varaan een flinke landkrab zien uitgraven die in een keer middendoor werd gebeten en in drie happen met schaal en al verslonden werd. Wat opvalt bij varanen is de gespleten tong, zoals slangen ook hebben. Dit komt omdat de familie van de varanen tot dezelfde groep hagedissen behoort, waaruit de slangen zich ontwikkeld hebben.


copyright IkFotograag.nl


copyright IkFotograag.nl

17 Comments

 1. Ik laat ze maar beter met rust volgens mij… 😉

 2. Ze hebben net echte handjes…

 3. Het zal niet een vriendje van mij worden en ik wil al helemaal niet samen met hem naar het zwembad.

 4. Ik blijf varanen altijd toch en soort pré historische dieren vinden, maar wel heel erg mooi.

 5. Prachtig dier ! Maar samen mee t zwembad in ? nee dankje dat doe ik zelfs nog niet met n gewone hagedis !
  btw : Super in beeld gebracht !
  Groetje,
  AmaZony

 6. wow,
  gaaf hoor……………..mooie foto,s

 7. En dan bedoel ik natuurlijk hagedissen i.p.v hadissen. 🙂

 8. Mooie foto’s, maar ik kom toch liever één van onze lokale hadissen tegen.

 9. Een veraan produceert uit zichzelf een gifstof. Met de gespleten tong zijn ze in staat om in stereo te kunnen ruiken. Een beet van dit soort hagedissen kan leiden tot bloedvergiftiging. Dat ze deze in dat hotel in het zwembad laten zwemmen getuigt niet van echte kennis van dit beest.Het chloor in dat water lijkt me niet bepaald gunstig voor deze hagedis.

 10. Daar ga ik mooi niet samen mee in het zwembad.

 11. Mooi beest maar hij moet je niet achterna komen, dan moet je hard kunnen rennen!

 12. Prachtig Frank!

  en als je er een bontje omheen denkt is het precies een fret 😉

  Varanen zijn mooi maar inderdaad roofdieren…

  XXX

 13. Varaanen ruiken net als de slangachtigen met hun tong en voelen ook temperatuursverschillen aan. Daardoor kan hij een krab onder hert zand vinden.

 14. Merkwaardig dat ze zo’n beest in het zwembad latem.

 15. Ik zou hem niet graag tegenkomen in het zwembad…..bbrrr

 16. Ik blijf het enge beesten vinden. HIer stikt het ervan.

 17. Mooi dier, maar niet ongevaarlijk heb ik gezien op tv.

Geef een reactie