De varaan – door Frank (van IkFotograag.nl)
De varaan – door Frank (van IkFotograag.nl)

De varaan – door Frank (van IkFotograag.nl)

Het dier op de foto’s is een varaan, welke is gefotografeerd op een kunstrotspartij bij het zwembad van het hotel tijdens mijn laatste vakantie. Onder de rots is een hol waarin hij zich verstopt als het te heet, of te druk is aan het zwembad. Als het heel rustig is dan zwemt hij zelfs in het zwembad. Filmpjes hiervan zijn op het internet bij YouTube terug te vinden. Varanen zijn roofdieren. Ik heb zo’n varaan een flinke landkrab zien uitgraven die in een keer middendoor werd gebeten en in drie happen met schaal en al verslonden werd. Wat opvalt bij varanen is de gespleten tong, zoals slangen ook hebben. Dit komt omdat de familie van de varanen tot dezelfde groep hagedissen behoort, waaruit de slangen zich ontwikkeld hebben.


copyright IkFotograag.nl


copyright IkFotograag.nl

17 Comments

  1. Een veraan produceert uit zichzelf een gifstof. Met de gespleten tong zijn ze in staat om in stereo te kunnen ruiken. Een beet van dit soort hagedissen kan leiden tot bloedvergiftiging. Dat ze deze in dat hotel in het zwembad laten zwemmen getuigt niet van echte kennis van dit beest.Het chloor in dat water lijkt me niet bepaald gunstig voor deze hagedis.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.