Koken met Sjoerd

Koken met Sjoerd


bVision Photography

Naast Pizza’s maken experimenteer ik ook wel eens met andere etenswaren. Hierbij het recept van een heerlijke stoofschotel die ik van de week maakte. Het is een volledig eigen recept.
Ingredienten (voor 4 personen):
Vleesreepjes ca 500 gram (varkensvlees, rundvlees, namaakvlees)
olijfolie
2 uien (normaal)
2 dikke teentjes knoflook
2 kleine paprika’s (kleur maakt niet zoveel uit)
bouillon ca 500 ml
tomaten in blik (ca 400 gram)
klein doosje (250 gram) champignons
peper. zout en paprikapoeder
voorgekookte aardappels ca 600 gram.
bloem (twee eetlepels)
5 eetlepels yoghurt
nootmuskaat, vers geraspt ca. 1 theelepel.
werkwijze:
Gebruik een grote braadpan waar alles in past en maak u niet druk om enig aanbaksel tijdens het braden, dat komt allemaal goed. Kruid het vlees met peper,zout en paprika. Doe de olijfolie in de hete pan en bak de gekruide vleesreepjes in 4 minuten bruin, doe de fijngesneden ui en de uitgeknepen knoflook erbij, wacht totdat alle vocht eruit is en voeg vervolgens en halve theelepel geraspte nootmuskaat en de paprika toe, even wachten tot het vocht eruit is en dan de in schijfjes gesneden champignons meebakken. Voeg het blik tomaten en de bouillon toe en snij de voorgekookte aardappels in kleine blokjes. Als alles weer begint te pruttelen de aardappels en een theelepel zout toevoegen en het geheel daarna een half uurtje laten sudderen. Daarna twee eetlepels bloem over het geheel strooien en roeren tot het geheel begint op te stijven. Roer vervolgens de yoghurt erdoor en strooi nog een halve theelepel nootmuskaat over het geheel.


bVision Photography

26 Comments

  1. Om een lekkere stoofschotel te maken, kan het handig zijn om een kookpot te kopen waarmee je langzaam kan garen op zacht vuur. Bovendien bestaan er verschillende soorten stoofschotels die op diverse wijzen klaargemaakt worden. Mooi recept, dank je !

  2. Hahha koken met Sjoerd, interessant, wordt dit nu een vast postje ? Is alvast n goed begin, hou wel van stoofpotjes en dit receptje spreekt me wel aan. Alleen hou ik niet zo van aardappelen in n stoofpot maar serveer ik t meestal met rijst ofzo. Schep mn bordje maar vol, zodat ik es kan proeven !
    Groetje,
    AmaZony

  3. Dit is èèn van de eerste recepten die me wel te nashen lijkt. Doorgaans bakken de bekende Nederlanders er niets van. Die volstaan, zoals de laatste keer dat ik dat gelijknamige tv programma zag een choogelaar met blond lang haar pannekoeken bakken.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: