Tommie is dood
Tommie is dood

Tommie is dood


bVision Photography

Met droefheid moet ik u mededelen dat gisterochtend in alle vroegte onze Tommie is overleden. Nu was het al een oud beestje, maar ik was er echt gehecht aan. Naar Berlijn, naar Zuid Frankrijk en afgelopen week nog naar Schiphol, overal bracht het dikkertje ons naartoe, maar net toen we Tommie echt nodig hadden om een kruistocht naar een godvergeten oord in Duitsland te maken gaf hij de geest. Of de pijp aan Maarten, mag je zeggen. Na een mooie tocht door Duitsland, waar we dus niet de plaats van bestemming konden vinden, te beroerd waren om een kaart te kopen, en uiteindelijk maar richting Roermond togen om te kijken of we niet een kleine tommie uit een nest konden kopen werden we (on)aangenaam verrast door een karavaan wielrenners in van die gekke shirtjes met allemaal reclame erop. Voorop reed de baas van de politie en een heleboel motoren. Als Essent medewerker zal ik hier de naam van deze tour niet noemen, maar heel Limburg zat er vol mee. Maar wat wil je, van Roermond naar Sittard is zo’n 30 km. En ze hebben er meer dan 200 km over gedaan om tot daar te komen. De foto’s zeggen genoeg denk ik. Maar goed we hebben uiteindelijk toch een nieuwe reisleider gevonden, hij heet niet Tommie en is ook niet zo dik als Tommie was, maar hij heet Mio. (u weet, klick op de pic als er een poppetje op staat)


bVision Photography

20 Comments

 1. Ik heb mn MIO nu zo’n 3 jaar en hij is soms ook al t noorden kwijt… Er worden te veel wegen gewijzigd of heraangelegd op een andere manier dat mn mio zonder updates niet meer kan volgen. Dan maar n eindje verder rijden en krijg je constant ‘route word herberekend, een ogenblikje aub’ te horen.. Veel succes met jouw mio !
  Groetje,
  AmaZony

 2. Wat een leed op de maandagmorgen! Onze tommie is ooit weggelopen, en toen we recent een nieuwe tommie hadden uitgezocht kwam de oude tommie tevoorschijn uit een al enige tijd niet meer gebruikte zwembadtas. We hebben nu 2 tommies hier, terwijl ik ze nauwelijks gebruik! Hachelijk?

 3. Tja, het houdt een keer op …
  Onze Tommie raakte een tijdje geleden het spoor helemaal bijster op een geheel herzien knooppunt van wegen. Na een forse update kan hij hopelijk weer een tijdje mee.
  Veel geluk met je Mio.

 4. Onze namaak Tommy is inmiddels al weer een jaar of 4 oud en begint zo langzaam aan soms toch de weg een beetje kwijt te raken. Met al die nieuwe rotondes en nieuwbouwwijken weet ie geen raad.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.