Oud materieel


bVision Photography

Wie denkt dat ik een somber mens ben heeft het mis. Ik geniet van alle dingen in het leven, maar bijzonder van techniek. Groot was mijn vreugde dan ook dat we door het verlies van onze Tommie wel per ongeluk op het Duitse station Schierwaldenrath terecht kwamen. Het vertrekpunt van de Selfkantbahn. De Selfkantbahn is een 6 km lang stuk historische spoorweg van de oorspronkelijke Geilenkirchener Kreisbahn , die loopt van Gillrath tot Schierwaldenrath. De spoorweg is het laatste stuk bewaard gebleven 1000mm spoor in Noord-Rijnland-Westfalen. Helaas waren we aan de vroege kant en de enige activiteit was het voorwarmen van Locomotief nummer 5. (Lok 5, “Regenwalde”, asstelling 1’C1’h2t uit 1930 (fabrikaat Borsig)). We hadden geen toegang tot de loodsen waar het meeste rijdend materieel in staat, maar een rondje op het buiten terrein leverde wel nog een mooie kopfoto op en een plaatje van een schienenbus. (u weet, klick op de pic als er een bvision-poppetje op staat)


bVision Photography

21 Comments

 1. Ik ben dan zo iemand die altijd alles wil zien, en soms gaat dat niet.
  Maar evengoed, wat je zag, daar heb je van genoten, en ik vind dat ook wel wat hebben.

 2. Het lijft leuk speelgoed voor de herstelklups in het land. En ik zie het graag.

 3. Zo’n onverwacht genoegen, nadat omstandigheden negatief leken, noemen ze een zilveren randje om de wolk.Leuk dat oude treinenspul.

 4. Met treinen heb ik een haat/liefde relatie. In het bijzonder die oude.

 5. Het zijn dan echte treinen, in mijn ogen zien ze eruit als miniatuur treinen..
  maar wel gaaf.

 6. Geweldig zo’n klein spoorlijntje toch! In Nederland is wat dat betreft veel te veel afgebroken!

 7. Stoer! Treinen zijn toch wel echt jongensdingen denk ik hè?

 8. dan had je mazzel dat je dit tegen kwam,
  moet je ook eens naar amersfoort/leusden komen kijken naar het oude Pon lijntje.
  heb ik jaren naast gewoond

 9. Zo heeft dat dwalen over de Duitse dreven toch nog zin gehad.

 10. Ach ja, die goede oude tijd. Onze ingebouwde tommie is ook ter ziele en binnenkort gaan we op voor een nieuwe.

 11. Schitterend en mooi in de buurt voor mij, zodat ik deze ontdekking van jou ook eens ga bewonderen.

 12. Zo kom je onverwachts nog eens ergens…

 13. Gaaf! Oude locomotieven e.d. vind ik ook prachtig, van mijn paps meegekregen denk ik. We bezochten nogal eens wat stoomdagen. Hoewel ik het als klein kind maar niks vond al die stank 😀
  Hij geniet er nog van, nu meestal in boeken 😉

 14. Zo zie je maar weer, zonder Tommy kom je nog eens ergens 😉

 15. Is je ritje duitsland toch niet voor niets geweest.

 16. Prachtig, ik heb even iets gemist geloof ik, ga ik zo even kijken en lezen, maar een treinreis maken door europa lijkt me gaaf om ooit een keer te doen 😀

  XXX

 17. Mannen en treinen 😉
  Mooie plaatjes, wederom.
  En wat weet je toch veel!

 18. Ik hou ook van techniek. Oude maar ook nieuwe techniek,

 19. Zo heeft elk nadeel ook weer een voordeel.
  Gelukkig maar anders had je al dit moois misschien niet gezien.
  Fijne dinsdag.

 20. Techniek is zeker mooi, vooral oude techniek.
  En het spoor heeft zo wie zo een speciaal plekje bij me wegen familie geschiedenis.

Geef een reactie