Hoe een hobby uit de hand liep
Hoe een hobby uit de hand liep

Hoe een hobby uit de hand liep

bVision Photography

Oud mijnwerker N. Schoonbrood zag het in 1954 niet meer zitten in de mijnbouw en ging zich wijden aan zijn hobby, het maken van tuinfiguren. Door de toenemende vraag naar deze ik zeg maar tuinkabouters werd het huis al snel te klein en begon hij aan de Ganzeweide een winkel. Veel van zijn producten belandde in de tuin en deze werd langzaam omgetoverd tot zijn droomkasteel. Doordat alles een beetje uit de hand was gelopen werd er in het vervolg entree gevraagd voor het bezoek aan de tuin, waar inmiddels ook een compleet kasteel en een uitkijktoren van 21 meter hoog waren gebouwd. Droomkasteel Fantastico werd zo het eerste Heerlense atractiepark. Het markantste stuk dat iedereen in de mijnstreek kent is de 15 ton zware betonnen olifant aan de ingang. Het verhaal kent een triest einde, alles staat te koop en op de poort hangt een briefje, wegens ziekte gesloten…[nggallery id=1]

20 reacties

  1. Goh dat is wel triest … Jammer ook want als ik de foto’s zo bekijk is het echt wel n droomkasteel en die beelden : prachtig ! Hopelijk word t overgenomen door iemand die deze dromen kan waarderen en alles zo laat, deze beeldenmaker heeft dat wel verdiend…
    Groetje,
    AmaZony

  2. Mooi park, jammer dat er geen opvolging is geregeld.

    Overigens is Sprookjeswonderland in Enkhuizen op vergelijkbare wijze ontstaan, een man die leuk kabouters kon maken van klei. Nu is dat een van de leukste (en betaalbaarste) pretparken voor kinderen tot ongeveer 10 jaar.

  3. Lang geleden heb ik van dit fantastische attractiepark een reportage gezien en nam me toen heilig voor zélf te gaan kijken als ik ooit eens in de buurt zou komen. Daar is het helaas nooit van gekomen. De eigenaar heeft menigeen mooie momenten bezorgd. Dit mag toch niet verloren gaan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.