Sloophoop
Sloophoop

Sloophoop


bVision Photography

Op onze vakantietochten komen we ook wel eens ergens waar het wat minder mooi is. Zoals hier in de buurt van Montzen in België. Hier staat een klein gehucht wat compleet uitgestorven is. De bewoners hebben in allerijl de zaak verlaten en overgelaten aan de natuur. Geen bordje verboden toegang of andere waarschuwingen zoals onbewoonbaar verklaard. Nee, een gewoon spookdorp. Veel was er niet te fotograferen. U zult het met de bijgaande plaatjes moeten doen. De historische waarde om ook naar binnen te gaan was voor mij nihil, zelfs niet in de kerk. Voor de rest wordt vandaag de CV en de badgeiser vervangen door een hoog-rendement-apparaat wat beide functies heeft. En volgens het bijbehorende EPO onderzoek levert dat ook nog subsidie op. De vis wordt vandaag vervangen door rolmops, ik kan de deur niet uit. [nggallery id=6]

26 Comments

  1. het is geen dorp, het is een kerkje, en er was ooit een rusthuis aan verbonden. Het complex ligt aan de doorgaande weg tussen de rotonde Hagelstein en Henri-Chapelle, even voorbij het amerikaanse kerkhof. zo’n 20 jaar geleden is het allemaal in de fik gegaan, en door gedoe met verzekeringsmaatschappij is het er zo bij blijven liggen. Jammer, het is een mooie plek met een schitterend uitzicht tot ver in de Ardennen.
    Maar het is een fijn onderkomen voor vleermuizen en ander klein gedierte.

  2. Grappig, jij kan de deur niet uit, ik moet straks de deur uit. Hmmm, maar het verplichte he. 😉

    als je zo moet wachten, ik hoop dat ze er al zijn en vlug klaar zijn, zodat je toch nog de deur uit kunt vandaag!

    XXX

  3. je kunt hier anders wel mooi zien hoe die lijtjes op latwerk aan de gevel zijn bevestigd. Ik vind het altijd zo moedig dat mensen ooit zulke prutsklusjes hebben bedacht en nog uitgevoerd ook.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.