Forgotten – Solyto


bVision Photography

Gedurende de mid-vijftiger jaren produceerde New Map en hele range aan tweewielers, scooters en de Solyto Utility truck. Een kleine vrachtwagen welke veel in gebruik was bij o.a. tuinlui en gemeentewerkers. Gewoon een handig autootje waar je geen kilometers mee maakte. Op de autoweg had deze niets te zoeken. Solyto stond voor de werkmaatschappij die het bakje maakte( SOciete LYonnaise de TOlerie). Motorisch lag er eerste een Ydral, daarna een Ultima en later zelfs een eigen blok in (125cc eencilinder). Het autootje hield het uit tot 1974, toen werd de productie gestopt. Niet dat het nu zo’n daverend succes was, er werden in totaal maar 4000 exemplaren van gemaakt. waarvan deze Solyto Break Camping er ene was. Deze staat in het Microcar museum in Madison.


bVision Photography

21 Comments

 1. Oeeeehhh lelijk! Maar wel weer een snoepje! Maar heel stevig lijkt het me niet inderdaad….

 2. Oh, wat een leuk autootje.. Dan vind ik het meteen extra erg dat ik geen rijbewijs heb ;-}

 3. Waar haal je die gedrochten toch vandaan. Verbazingwekkend om te zien.

 4. Echt een boodschappenkarretje!

 5. Laat maar in museum staan… ik hoef em niet voor mn deur !

 6. ik vind dit model gewoon lelijk.

 7. Er kan behoorlijk wat in inderdaad…
  Kan me zo voorstellen dat het uitermate geschikt was voor de verkoop aan de deur.

 8. Hier staan vandaag allemaal oldtimers in een winkelstraat, van alles wat. Dit model vast niet.

 9. Een adembenemende lelijkheid die daardoor juist zo mooi is. Ik ga gelijk zoeken op marktplaats!

 10. leuk karretje,
  je steelt er de show mee

 11. Inderdaad, niet direct om op reis naar zuid Italie te vertrekken. Wel charmant!

 12. Het doet mij denken aan de moderne versie van een tuc tuc uit het oosten oid 😀

  XXX

 13. Volgens mij had onze eierboer vroeger iets dergelijks, maar als hier maar 400 van zijn gemaakt, zal het vast een ander merk en type zijn geweest …

 14. Ik zie dat de bijrijder pech heeft als het regent!

 15. oeioei die ziet er nogal gammel uit

 16. Dat zijn echt juweeltjes uit vroeger tijden, een heus Oost-Europees uiterlijk vind ik

 17. Niet echt een lust voor het oog, maar wel een grappig karretje

 18. Doet me sterk denken aan de Vespa / Piaggo Ape moet ik zeggen. (waar nu zelfs een camper versie van is)

 19. Grappig karretje.
  Fijne zaterdag.

 20. Deze heb ik in Italia zien rijden. Grappig model.

Geef een reactie